Tuğgeneral Çağlar, Hakbilen, Demirhan, Köroğlu, Kargın, Polat'a gözaltı, Terzi öldürüldü

Tuğgeneral Çağlar, Hakbilen, Demirhan, Köroğlu, Kargın, Polat'a gözaltı, Terzi öldürüldü

3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar'ın, Erzincan'da, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın Hatay'da, Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da Mersin'de gözaltına alındığı açıklandı. Tümgeneral Memduh Hakbilen, İzmir'de gözaltına alındı .Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu Beytepe'de gözaltına alındı. Polatlı'da 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün gözaltına alındı. Darbeci general Tuğgeneral Semih Terzi öldürülürken 29 albay ve 5 general de görevden alındı.

on dakika haberleri: Paralel Yapı'nın darbe girişimi başarısız oldu. Darbe girişimi sırasında 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar'ın, Erzincan'da, Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da Mersin'de, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın da Hatay'da gözaltına alındığı açıklandı. Darbeci general Tuğgeneral  Semih Terzi  öldürülürken 29 albay ve 5 general de görevden alındı. 

16-07/16/z6.Jpeg

Erzincan'da 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar'ın,  gözaltına alındığı belirtildi. 

MERSİN'DE TUĞAMİRALA GÖZALTI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan hakkında darbe girişimi suçlamasıyla gözaltı kararı almıştı. 

umhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım tarafından verilen gözaltı kararı İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

16-07/16/z1.Jpeg

"15.07.2016 günü saat 22.30 sıralananda Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Nejat Atilla Demirhan, İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar’ı arayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirtilerek Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınmasına karar verdiğini, Türk Ceza Kanunu’nun 309’uncu maddesindeki Anayasayı İhlale Teşebbüs ve Türk Ceza Kanunu’nun 312’inci maddesindeki Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyetini Ortadan Kaldırmaya ve Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Teşebbüs ettiği, bu nedenle, Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve bununla birlikte bu suçlara iştirak eden tüm kişilerin CMK’nın 90-91 ve devamı maddeleri gereğince gözaltına alınmasına ve gözaltına alınan kişilerin Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi rica olunur."

16-07/16/z2.Jpeg

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde kendilerine ulaşan yazının üzerine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı önünde görev aldı. Şuanda içeri giriş ve çıkış yasaklanırken, operasyon yapılıp, yapılmayacağı bilinmiyor. Bu arada polis ekipleri, kapıda görevli askerleri göz altına alarak, Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

DARBECİ GENERAL ÖLDÜRÜLDÜ

Son dakika haberleri: Paralel Yapı'nın darbe girişimi başarısız oldu. Başbakan Binali Yıldırım 130 darbeci askerin gözaltına alındığını bir darbeci generalin ise öldürüldüğünü açıkladı. Darbeci generalin Tuğgeneral  Semih Terzi olduğu öğrenildi.

16-07/16/z3.Jpeg

Başbakan Binali Yıldırım başarısız olan Paralel Yapı'nın darbe girişiminde bir generalin öldürüldüğünü 130 darbecinin ise gözaltına alındığını açıklamıştı. Öldürülen generalin Tuğgeneral Semih Terzi olduğu öğrenildi.

Ayrıca Hatay'da 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat gözaltına alındı.

MEMDUH HAKBİLEN'E GÖZALTI

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, İzmir'de gözaltına alındı.

16-07/16/z4.Jpeg

İZMİR'DE 14. GÖZALTI

Darbe girişimi sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun başlattığı soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen askeri personelin gözaltına alınmasına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Operasyon kapsamında, Ege Ordusu Komutanlığında görevli Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Oksal Çelik ve Yüzbaşı Emir Birgül ile Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas da gözaltına alındı.

DHA: Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu Beytepe'de gözaltına alındı.

16-07/16/z5.Jpeg

TUĞGENERAL ERDEM KARGIN'A GÖZALTI

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında yapılan operasyonla darbe girişiminde yer aldığı belirtilen Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Kargın yakalandı.

Kargın, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan 25. Hudut Tugay Komutanlığı önündeki giriş ve çıkışlar, belediye ve özel idareye ait kamyon ve iş makineleriyle kapatıldı.

1374 GÖZALTI

Darbeye teşebbüs eden askerlerden gözaltına alınanların sayısı 1374'ü buldu. Türkiye geneline yayılan gözaltı dalgasında yakalananlar arasında Tuğgeneraller, albaylar, yarbaylar ve çok sayıda rütbeli subay var.

GÖZALTINA ALINAN ASKERLERİN RÜTBELERİ YERE ATILDI

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerlerce polise teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı askerlerin rütbeleri sökülerek yere atıldı.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında darbe girişimine katılan askerler, polisle işbirliği yapan birlikte görevli diğer askerler tarafından emniyet güçlerine teslim edildi.  Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı bir grup askerin sökülen rütbeleri ve çıkarılan bereleri tek tek yere atıldı. Birliğin nizamiyesine Türk bayrakları asılırken, nizamiye önünde toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu.  Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına giden yollar ise kamyonlarla trafiğe kapatıldı.

TÜMGENERAL

Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen - İzmir 

TUĞGENERAL-TUĞAMİRALLER

Üçüncü Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar - Erzincan

Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan - Mersin

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat - Hatay

ALBAYLAR

Hava Albay Erhan Baltacıoğlu - Kayseri
Albay Yener Karaduman - İzmir
Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş - Bursa

YARBAYLAR

Kurmay Yarbay Bülent Eryılmaz - İzmir
Yarbay Faik Baran - İzmir
Yarbay Ali Ercan Ormanlıoğlu - Kars

DİĞER SUBAYLAR

Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay - İzmir
Binbaşı Ferhat Demircan - Kars
Binbaşı Musli İpekliler - Kars
Binbaşı Erdinç Serçe - Kars
Yüzbaşı Kadir Silay - İzmir
Üsteğmen Yasin Yılmaz - İzmir
Teğmen Rıdvan Mecnur - İzmir

ASTSUBAYLAR

Astsubay Cihangir Özcan - İzmir
Astsubay Taner Çakal - İzmir

UZMANLAR

Uzman Çavuş Hakan Yalçın - İzmir

POLİSLER

Güvenlik Şube Eski Müdürü polis Hasan Basri Dağdelen - Mersin

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN