Türk zeytin ve zeytinyağı Kanada'da tanıtıldı

Türk zeytin ve zeytinyağı Kanada'da tanıtıldı

ZZTK, Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Kanada'nın Montreal şehrinde 13-15 Nisan'da düzenlenen SIAL Canada gıda fuarına katıldı.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Kanada'nın Montreal şehrinde 13-15 Nisan'da düzenlenen SIAL Canada gıda fuarına katıldı.

Komite Başkanı Kadri Güneş, yaptığı açıklamada, Avrupa ve Asya'nın farklı ülkelerinden büyük firmaların katıldığı fuarda, Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirtti.

Fuarda 60 ülkeden yaklaşık 850 firmanın yer aldığını ifade eden Güneş, ZZTK standını, Kanada ve ABD'nin yanı sıra Arjantin, Brezilya, Çin, İtalya, İspanya ve Irak gibi dünyanın dört bir yanından gelen firmaların ziyaret ettiğini bildirdi.

KANADA 2015'TE 220 MİLYON DOLARLIK İTHALAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Kanada'nın 2015 yılında toplam 220 milyon dolar tutarında zeytin ve zeytinyağı ithalatı gerçekleştirdiğini ve Türkiye için büyük potansiyel arz eden Kanada'daki pazar paylarını arttırmayı amaçladıklarını vurgulayan Güneş, "Uluslararası Zeytin Konseyi verilerine göre, Kanada'nın yıllık zeytinyağı tüketimi son 10 yılda 25 bin tonlardan 38 bin tona, sofralık zeytin tüketimi ise 20 bin ton civarlarından 30 bin tona çıktı. Yaklaşık yüzde 50 büyüyen bir pazar ve Türk zeytin ve zeytinyağı açısından çok büyük bir pazar potansiyeline sahip” ifadelerini kullandı.

Güneş, Türkiye'nin 2014-15 sezonunda Kanada'ya 812 bin dolarlık zeytinyağı ihraç edip, 903 bin dolar sofralık zeytin ihraç ettiğini kaydetti.

İZMİR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN