Türkan Elçi hukuk fakültesini bitirdi: Eşimin dosyası zorunlu görevim!

Türkan Elçi hukuk fakültesini bitirdi: Eşimin dosyası zorunlu görevim!

Diyarbakır'da 28 Kasım 2015'te katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşi öldürülmeden önce başladığı hukuk fakültesini bitirdi. Elçi'nin dava dosyasına hukuki yardım sağlayacağını belirten 'Daha ötesinde manevi boyutu düşünüldüğünde orada bulunmam benim açımdan zorunluluk, bir görevdir' dedi.

Diyarbakır'da 28 Kasım 2015'te katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşi öldürülmeden önce başladığı hukuk fakültesinden mezun oldu.

ELÇİ'NİN ÖLÜMÜNDEN SONRA ARA VERDİ

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuşan Elçi, eşinin ölümünün ardından okula bir yıl ara verdiğini söyledi. Elçi, öğretmenlikten istifa edip bir müddet İngiltere'de kaldıktan sonra Türkiye'ye geri döndüğünü ve İstanbul'a yerleştiğini, okulu bitirmeye karar verdiğini anlattı.

"BENİM AÇIMDAN ZORUNLULUK"

Ekim ayında görülecek Tahir Elçi'nin davasına dosyaya hukuki yardım sağlayacağını belirten Elçi "Daha ötesinde manevi boyutu düşünüldüğünde orada bulunmam benim açımdan zorunluluk, bir görevdir. Dosyayla yakından ilgilenen kendi alanlarında yetkin hukukçu arkadaşlarımızın katkılarıyla da güçlü bir savunmanın yapılacağına da eminim" dedi.

"HAKLI KUŞKULAR VAR"

Elçi, çoklu baro düzenlemesi için de şunları kaydetti: "Sistemin her şeyi bölüp parçalayarak yönettiği gibi baroları da o şekilde bölüp parçalama amacıyla yasayı düzenlemeye çalıştığı yönünde haklı kuşkular var. Avukatların etnik köken, siyasi düşünce, cemaat gibi saiklerle bir araya gelip baro kurduğunu bir anlığına düşünelim.

Adaletin uygulanmasının gerekliliğine inanan, hukukun üstünlüğünü savunan, savunma mekanizmasının gölgelenmesi söz konusu olacağı yönündeki kuşkuların ne kadarı yersiz sizce? Her alanda ötekilerin olduğu gibi 'öteki baroların' da hasıl olacağını düşünmek çok mu uzak bir ihtimal? Temennimiz odur ki, kuşkuların sadece kuşkuyla sınırlı kalması."

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te Dört Ayaklı Minare'nin önünde vurularak öldürüldü.

Elçi cinayetinin failleri hala bulunamazken, soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Cinayet ile ilgili soruşturma dosyasında şüpheli kimse de yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN