Türkiye Grand Prix'sinde pole pozisyonu Lance Stroll'ün oldu

Türkiye Grand Prix'sinde pole pozisyonu Lance Stroll'ün oldu

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde pole pozisyonunu BWT Racing Point takımından Lance Stroll elde etti. Stroll, kariyerinde ilk kez pole pozisyonunda başlayacak.

Formula 1 Türkiye GP öncesi sıralama turları büyük heyecana sahne oldu.

Kanadalı pilot Lance Stroll, pole pozisyonu elde etmeyi başardı ve kariyerinde bunu ilk kez elde etti.

Lance Stroll, "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, şoke olmuş durumdayım, bunu beklemiyordum aslında. Şu anda çok iyi hissediyorum kendimi." dedi.

Max Verstappen, ikinci sırayı ve üçüncü sırayı ise yine Racing Point'ten Sergio Perez aldı. Şampiyonluk için piste çıkan Lewis Hamilton ise 6. sırada başlayacak.

FERRARILER Q2'DE ELENDİ

Q2, Q1'in aksine olaysız geçti. Tüm pilotlar sorunsuz bir şekilde turlarını attı. Red Bull araçları seans boyunca tüm diğer araçlardan daha hızlı çıktı.

Ferrariler ve McLarenler bu turda elendi. Alfa Romeo ise bu sezon ilk defa iki araçla birliket Q3'e kalmayı başardı. Q2'de elenenler Lando Norris, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Charles Leclerc ve Pierre Gasly oldu.

Q1'DE NELER YAŞANDI?

Sıralama turlarında aşırı yağış nedeniyle kırmızı bayrak çıktı. Yağmurun kesilmesinden sonra seans tekrar devam edecek. Yağmur lastikleri olan 'wet' ve 'intermediate' kullanıldı. Intermediate kullanan pilotlar, fazlaca spin attı.

Neredeyse her sektörde sarı bayrakların çıkmasının ardından Şampiyona Direktörü Michael Masi, 7 dakika kala seansı durdurdu. Sıralama turları 15.55'te yeniden başladı. Çakıl havuzuna giren Grosjean dışında 19 pilot 1'er tur daha attı ve süreler gelişti. Q1'de Magnussen, Kvyat, Russell, Grosjean ve Latifi elendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN