TUS kontenjanları artacak mı? TUS kontenjanları belli oldu mu?

TUS kontenjanları artacak mı? TUS kontenjanları belli oldu mu?

ÖSYM tarafından 4 Ekim'de gerçekleştirilmesi beklenen Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sınav tarihinin açıklanmasıyla adaylar, geçmiş döneme ait tercih seçenekleri sorguluyor. 'TUS kontenjanları belli oldu mu? TUS kontenjanları artacak mı?’ soruları ise bu sayede gündemdeki yerini aldı…

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Sınavı tarihi belli oldu. Peki TUS kontenjanları belli oldu mu? Bu sene şehir hastanelerin açılması ve Kovid-19 salgını sebebiyle kontenjanların geçmiş yıllara göre daha çok artması bekleniyor…

TUS KONTENJANLARI 2020 YILI İÇİN BELLİ OLDU MU?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kontenjanları için henüz resmî bir açıklama yok. Ancak bu yıl açılan şehir hastaneleri ve yeni tip koronavirüs (Koivd-19) salgınından dolayı TUS kontenjanlarının geçmiş dönemlere göre rekor seviyede olacağı konuşuluyor…

TERCİHLER NASIL YAPILIR?

2020 TUS sınavının gerçekleşmesinin ardından tercihi yapacak olan adaylar tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden TC Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanarak yapabilecek.

SINAV NE ZAMAN?

Temel Tıp Bilimleri Testi, saat 10:15'te başlayacak 120 çoktan seçmeli sorudan oluşan sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak. Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14:45'te başlayacak. 120 çoktan seçmeli sorudan oluşacak. Adaylara tanınan süre yine 45 dakika.

2020 Yılı TUS( Tıpta Uzmanlık Sınavı) 2. Dönem Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmaz üzere iki alt sınavdan mevcuttur ve 4 Ekim 2020 tarihinde yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, ilgili dönemin Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formunda başvuru süresi içerisinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

TABAN PUAN VE KONTENJANLAR

Aşağıdaki linke tıklayarak bahar dönemi kontenjanları ile taban puanları bilgilerine ulaşabilirsiniz.

TUS KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

https://www.osym.gov.tr/TR,19316/2020-tus-1-donem-tercih-islemleri-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavda, adayların iki teste verdiği her cevap doğru ve yanlış olarak ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacak ve ham puanlar bulunacak. Bu ham puanlar her test için ayrı olarak, ortalama 50, standart sapması 10 olan puanlara dönüşecektir.

Hesaplanan standart puanlar kullanılarak adayların Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (K), Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) hesaplanacaktır. Tıp dışı adaylar için aşağıda belirtilen ağırlıklı katsayıları kullanarak adayların Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) hesaplanacaktır.

Sınavın gerçekleşmesinden sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı olacak ve puan değerinin yeniden saptanmasıyla puanlama yapılacaktır.

TERCİH BİLDİRİMİ VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Adaylar puanlarını öğrendikten sonra, ilgili sınav dönemi için tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğrenecekler.

Adaylar, programlara puanları, programların kontenjanları ve tercih sıraları dikkate alınarak bilgisayar ile yerleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN