Twitter'da siber saldırı: Birçok ünlü kişi ve kurumun hesabı hacklendi

Twitter'da siber saldırı: Birçok ünlü kişi ve kurumun hesabı hacklendi

Tesla CEO'su ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos ve ünlü ABD'li rapçi Kanye West ile teknoloji devi Apple'ın sosyal medya hesapları hacklendi. Hesaplardan sanal para birimi Bitcoin istenilerek "Adresime gönderilen tüm Bitcoin ödelemerini iki katına çıkarıyorum" paylaşımı yapıldı. Öte yandan kripto para borsası Binance, Gemini, Bitfinex, Kucoin ve Coinbase’in Twitter hesapları dolandırıcılar tarafından ele geçirildi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD eski Başkanı Barack Obama, Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amerikalı iş insanı Warren Buffett, ünlü şarkıcı Kanye West, ABD'li politakacı ve iş insanı Michael Bloomberg, Apple ve Uber'in resmi twitter hesapları hacklendi.

"TOPLULUĞA 5000 BTC'Yİ GERİ VERİYORUM"

Hesaplardan paylaşılan metinlerde 'topluluğa 5000 BTC'yi (45.889.950 dolar) geri veriyorum' ifadeleri kullanıldı. Kullanıcılardan Crypto For Health domainine tıklamalarını isteyen hackerlar, kısa sürede yaklaşık 38 bin dolar toplamayı başardı.

100 BİN DOLARDAN FAZLA TOPLADILAR

Atılan mesajların bir çoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması da istendi. Bir süre sonra toplanılan miktar 100 bin doları geçti.

ÜNLÜ ŞİRKETLER VE ŞAHISLAR HACKLENDİ

Hesapları ele geçirilenler arasında Apple, Uber, Jeff Bezos, Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin'den Charlie Lee, Tron'dan Justin Sun, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App, Elon Musk ve CoinDesk yer alıyor.

NETANYAHU VE OBAMA DA HACKLENDİ

Hesabı ele geçirilenlerin arasında Kim Kardashian, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2020 ABD Başkanlık seçimlerinin adayları arasında yer alan ve sonradan yarıştan çekilen milyarder Michae Bloomberg ve eski ABD Başkanı Barack Obama da katıldı.

"TWİTTER İÇİNDEN YAPILDI" İDDİASI

Domain'in Whois bilgisine ulaşıldığına dair bilgiler Twitter'da dolaşırken, bazı kullanıcılar da Twitter'ın içinden bir kişinin bu işi yaptığını iddia ediyor. Şu anda tweetlerin çoğu platformdan silinmiş durumda. Ancak henüz Twitter'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Hesaplardan paylaşılan tweet’lerde sahte bir hediye Bitcoin kampanyasına yönlendiren linkler yer alıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer linklere tıklanmaması gerektiğini ifade ediyor. Paylaşılan tweet’ler ayrıca hesaplara sabitleniyor.

HESAPLAR ELE GEÇİRİLMEYE DEVAM EDİYOR

Yeni gelen bilgilere göre hesaplar hack’lenmeye devam ediyor. Son olarak @Bitcoin hesabı da ele geçirildi.

Son olarak TRON’un kurucusu Justin Sun’ın da hesabı ele geçirildi.

ELON MUSK'IN HESABINA PARA YAĞIYOR

SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın hesabının hack’lenmesiyle beraber bir adres paylaşılmıştı. Blockchain verilerine göre saldırganların paylaştığı bu adrese şu an BTC yağıyor. Hesaba şu ana kadar 4.667 BTC gönderildi. Bu rakam yaklaşık olarak 42 bin dolara tekabül ediyor.

TWİTER'DAN İLK AÇIKLAMA

Domain'in Whois bilgisine ulaşıldığına dair bilgiler Twitter'da dolaşırken, bazı kullanıcılar da Twitter'ın içinden bir kişinin bu işi yaptığını iddia ediyor. Şu anda tweetlerin çoğu platformdan silinmiş durumda.

Twitter'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik durumunun farkındayız. Soruşturmak ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz" denildi.

İŞTE HACKLENEN HESAPLARDAN BAZILARI

KİMLERİN HESABI HACKLENDİ?

Hacklenenler arasında Apple, Uber, Jeff Bezos, Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin'den Charlie Lee, Tron'dan Justin Sun, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App, Elon Musk ve CoinDesk yer alıyor.

Hatta son saatlerde hesabı ele geçirilenlerin arasında 202 ABD Başkanlık seçimlerinin adayları arasında yer alan ve sonradan yarıştan çekilen milyarder Michael Bloomberg, eski ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD'nin Demokrat Başkan Adayı Joe Biden da katıldı.

TRUMP'IN HESABI GÜVENDE

ABD Başkanı Donald Trump'ın twitter hesabına ilişkin ise Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Trump'ın hesabının güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN