Uluslararası Af Örgütü'nden İstanbul Sözleşmesi kampanyası

Uluslararası Af Örgütü'nden İstanbul Sözleşmesi kampanyası

Uluslararası Af Örgütü, "Vazgeçmiyoruz: İstanbul Sözleşmesi'nin eksiksiz uygulanmasını talep et!" çağrısıyla İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.

Uluslararası Af Örgütü, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı. "Vazgeçmiyoruz: İstanbul Sözleşmesi'nin eksiksiz uygulanmasını talep et!" çağrısıyla başlatılan kampanyaya Uluslararası Af Örgütü'nün internet sitesinden imza verilebilecek.

Uluslararası Af Örgütü'nden imza kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'nin, sözleşmeyi imzalayan ve yürürlüğe koyan ilk ülke olduğuna dikkat çekilerek, "Sözleşmeden çekilme ihtimali konuşulurken, bu durumun Türkiye’de hem milyonlarca kadın ve kız çocuk için hem de cinsel saldırı ve ev içi şiddet sonrası hayatta kalan herkes için felaket sonuçlar getireceği bilinmektedir" denildi.

Açıklamada, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini tartışmak ve planlamak yerine, sözleşmenin hayat kurtaran nitelikteki içeriğinin eksiksiz ve etkin bir şekilde uygulanması, kadınların ve kız çocukların haklarının daha iyi korunması ve geliştirilmesi için acilen harekete geçmeye davet edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN