Ümitcan Uygun kimdir? Uyuşturucu içtiği görüntüleri gündem oldu

Ümitcan Uygun kimdir? Uyuşturucu içtiği görüntüleri gündem oldu

Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olarak belirtilen Ümitcan Uygun’un sosyal medya hesabından uyuşturucu kullanırken yaptığı paylaşım dikkat çekti. Gelen son dakika haberine göre; babası Durak Uygun'la birlikte gözaltına alınmıştı. Ümitcan Uygun tutuklandı.

Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ümitcan Uygun’un iki kadınla birlikte uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri üzerinden gözaltına alındığı belirtildi.

BABASI DA YARDIMCI OLDUĞU İDDİASI İLE GÖZALTINA ALINMIŞTI, TUTULANDI

Ümitcan Uygun'un kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilen babası Durak Uygun’un da gözaltına alındığı belirtilmişti. Son dakika haberine göre; Ümitcan Uygun tutuklandı. Ayrıca madde kullanımı görüntülerinde bulunan bir kadın da ekiplerce gözaltına alınırken, Ümitcan Uygun hakkında uyuşturucuyu özendirmek suçundan işlem yapılacağı açıklandı.

umitcan-uygun-kimdir-aleyna-cakir-olayinin-suphelisi-gozaltina-alindi.jpg
Ümitcan Uygun

‘İŞLEMLER DEVAM EDİYOR’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen adındaki şahsın ölüm olayıyla ilgili, Sema Esen'in klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üstündeki gerekli mukayese işlemlerinin yapılması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına kanuni gereğine tevessül edildiği, işlemlerin de devam ettiği kaydedildi.

ÜMİTCAN UYGUN KİMDİR?

3 Haziran 2020’de Ankara Keçiören ilçesindeki evinde erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Ümitcan Uygun tarafından cesedi bulunan Aleyna Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olarak gösterilen Ümitcan Uygun gözaltına alınmış fakat ardından serbest bırakılmıştı.

umitcan-uygun-kimdirr.jpg

‘ÖLÜMÜMDEN MÜGE ANLI SUÇLUDUR’ AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Ümitcan Uygun'un çocuk esirgeme yurtlarında öğretmen olarak çalışan annesi Gülay Uygun ise bu olayın ardından Ankara'nın Keçiören ilçesinde kafasından silahla vurulmuş biçimde ölü olarak bulunmuştu. Eşinin ölümünden arksından açıklamalarda bulunan Ümitcan Uygun'un babası, eşinin ölmeden evvel ‘Ölümümden Müge Anlı suçludur’ yazılı bir not bıraktığını iddia etmişti.

umitcan-uygun-kimdir.jpg

14 Ekim 2020’de Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümüne dair sürdürülen soruşturma kapsamında, Aleyna Çakır'ın hayatını kaybettiği gece evin yakınındaki otomobile binen kişinin baş şüpheli Ümit Can Uygun olduğu öğrenilmişti. Tekrardan ifade veren Aleyna Çakır’ın babası ve annesi, Ümit Can Uygun ve çevresine dikkati çekmişti. Olay yeri inceleme raporuna göre, evde biri kırık iki alkol şişesi bulunmuştu ve Aleyna Çakır'ın bacaklarında da morluklar görülmüştü.

umitcan-uygun-kimdir-aleyna-cakir-olayinin-suphelisi-gozaltina-alindii.jpg

Aleyna Çakır

ALEYNA ÇAKIR NEDEN ÖLDÜ?

Aleyna Çakır'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi adına adli tıp raporu talep edilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nca hazırlanan rapor da savcılığa gönderilmişti.

Raporda Aleyna Çakır'ın otopsisinde dış muayenesinde ası hâricinde vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kafa içi kanama, kırık, beyin doku harabiyeti, iç kanama, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı bilgisi paylaşılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN