Şarkılar Bizi Söyler programının 8 Nisan 2023 konuğu Umut Akyürek kimdir? Kaç yaşında kiminle evli?

Şarkılar Bizi Söyler programının 8 Nisan 2023 konuğu Umut Akyürek kimdir? Kaç yaşında kiminle evli?

Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek bir dönem kendisine konulan 'delirten hastalık' olarak da bilinen trigeminal nevralji teşhisi ile tedavi gördü. Oktay Ertuğrul ile evli olan sanatçı, 2005 yılında kız çocuk sahibi oldu. İşte biyografisi...

Türk sanat müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Umut Akyürek, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Bölümü sanatçısıdır. Kendisi gibi Türk sanat müziği sanatçısı olan Oktay Ertuğrul ile 2004 yılında dünyaevine girdi. Bu makalemizde, Şarkılar Bizi Söyler programının 8 Nisan 2023 konuğu Umut Akyürek kimdir? sorusuna yanıt arayacağız

UMUT AKYÜREK'İN HAYATI

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek 12 Temmuz 1973 Ankara'da dünyaya geldi. Leblebi Tozu ve Yaşamak Güzel Şey filmlerinde rol olan Fulden Akyürek ile kardeştir.

İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Sakarya'da tamamladı. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamlayan sanatçı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı mezunudur. 1989 senesinde Erol Sayan yönetiminde sürdürülen İzmit Musiki Derneği'ne başlamışıyla kariyeri için önemli bir adım attı.

1990 senesinde TRT amatör ses yarışmasına katıldı ve yarışmada 3. oldu. Sonraki sene ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Bölümü'ne girdi.

Umut Akyürek, kendisi gibi sanatçı olan sevgilisi Oktay Ertuğrul ile 2004 yılında nikah masasına oturdu, çift 2005 yılında kızları Melek Bal'ı kucaklarına aldı.

1973 doğumlu olan Umut Akyürek, 2020 yılı itibarıyla 47 yaşındadır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @umutakyurekmusic kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN