Umut Oran: Kurultay için yeterli imzayı topladık

Umut Oran: Kurultay için yeterli imzayı topladık

CHP eski milletvekili Genel Başkan adayı Umut Oran olağanüstü kurultay için yeterli imzanın toplanıldığını açıkladı. Oran, Kılıçdaroğlu'na kurultayın kaçınılmaz olduğunu söylerken aksi takdirde istifa etmesi gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski milletvekili Umut Oran, olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısına ulaştıklarını söyledi.

Oran, İnce ve Balbay aday oldu

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski milletvekili Umut Oran, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan imzalara ulaştıklarını söyleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultayı toplama çağrısı yaptı.1 Kasım seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içindeki muhalefet olağanüstü kurultayın toplanarak genel başkanlık seçiminin yapılması çağrısında bulundu. Oran'ın yanı sıra Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay genel başkanlığa adaylıklarını açıkladı.

"Beşte bir imzayı topladık"

Reuters'in haberine göre, CHP'nin mevcut yönetimi ise kurultayın daha önce planlandığı gibi Ocak ayında olağan şekilde toplanacağını belirterek, olağanüstü kurultay fikrine karşı çıkıyor. Umut Oran bugün düzenlediği basın toplantısında parti tüzüğüne uygun şekilde olağanüstü kurultay toplanması için gerekli olan delegelerin beşte birinin imzasına ulaştıklarını söyleyerek, Kılıçdaroğlu'na hitaben şunları söyledi:

"İstifa kararını vermek zorunda kalırsınız"

"Olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu artık görün. Aksi durumda olağanüstü kurultay kararını değil istifa kararını verme zorunda kalacağınızı unutmayın."CHP tüzüğüne göre, seçimli bir olağanüstü kurultay yapılması için var olan delege sayısının yarısından bir fazla imzaya ihtiyaç bulunuyor. Oran'ın topladığını belirttiği imzalar bu aşamada kurultayın olağanüstü toplanmasına yeterli olurken, genel başkan seçimine ise olanak vermiyor.

15 günde kurultaya gidiliyor

CHP tüzügüne göre Parti Meclisi'nin kararı veya kurultay üyelerinin tam sayısının en az beşte birinin onbeş (15) günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine Kurultay, Genel Başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN