Üniversite ek tercihleri ne zaman bitiyor?

Üniversite ek tercihleri ne zaman bitiyor?

2015-2016 eğitim öğretim yılı üniversite ek yerleştirme başvuruları 17 Ağustos Pazartesi günü başladı. Peki, üniversite ek tercihleri ne zaman bitiyor? 2015-2016 eğitim öğretim yılı üniversite ek yerleştirme başvuru süresi 21 Ağustos'ta yani yarın sona erecek.

YÖK, ÖSYS kapsamında üniversitelerin boş kontenjanları için ek yerleştirme başvuruları tarihlerini açıklamıştı. Peki, 2015-2016 eğitim öğretim yılı üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman bitiyor? Üniversite ek yerleştirme tercih yarın sona erecek. 

Üniversite ek tercihleri ne zaman bitiyor?

2015-2016 eğitim öğretim yılı üniversite ek yerleştirme başvuruları 17 Ağustos Pazartesi günü başladı. Peki, üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman bitiyor? 2015-2016 eğitim öğretim yılı üniversite ek yerleştirme başvuru süresi 21 Ağustos'ta yani bu cuma günü sona eriyor.

Üniversite ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılır?

-Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek.

-Yükseköğretim programlarının 2015-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak.

-Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN