Üniversiteler açılacak mı? sorusuna YÖK’ten açıklama | Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler açılacak mı? sorusuna YÖK’ten açıklama | Üniversiteler ne zaman açılacak?

1 Ekim’den sonra üniversitelerin açılacağı iddiaları, sosyal medyada gündem olmuştu. YÖK, konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Sosyal medyada dolaşan ‘Üniversiteler 1 Ekim’den sonra açılacak’ iddialarının ardından YÖK’ten açıklama geldi. Koronavirüs salgını sebebiyle online olarak yapılan eğitimle ilgili sosyal medyadaki iddialar kafaları karıştırmıştı. Peki üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte detaylar…

ÜNİVERSİTELER 1 EKİM’DE AÇILACAK MI?

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin 1 Ekim sonrası açılmasına yönelik karar alındığı iddialarını yalanladı. Yani üniversiteler 1 Ekim ve sonrasında açılmayacak.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’de ilk öğretim statüsündeki eğitim, yüz yüze kademeli ve online olarak devam ediyor.

Üniversitelerin ne zaman açılacağına dair net bir bilgi yok. Sosyal medyada dolaşan, ‘Üniversiteler 1 Ekim’de açılacak’ iddialarına YÖK’ten açıklama geldi.

Yüksek Öğretim Kurulu, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın, ‘Üniversitelerin 1 Ekim sonrası için akademik takvimlerini yüz yüze olacak şekilde hazırlayabilir’ şeklinde açıklamalarının sosyal medyada yer aldığı iddialarınının gerçeği yansıtmadığına dikkati çekerek, Saraç’ın böyle bir paylaşımda bulunmadığını vurguladı.

YÖK, 1 Ekim sonrası açılacağı iddialarını yalanladı.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın tavsiye kararının üniversitelere bildirilmesinin ardından bu konunun yeniden gündeme gelmediğini de açıkladı.

Yani üniversitelerin ne zaman açılacağı belli değil…

universiteler-acilacak-mi-sorusuna-yokten-aciklama-universiteler-ne-zaman-acilacak-001.jpg
UZAKTAN EĞİTİME GEÇEN ÜNİVERSİTELER

127 devlet üniversitesinden 123’ü uzaktan eğitim kararı aldı. 4 devlet üniversitesi de henüz yeni eğitim dönemi için uzakta öğrenim duyurusu paylaşmadı.

Yeni eğitim-öğretim dönemi için henüz bir açıklama yapmayan devlet üniversiteleri şu şekilde: Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi…

BAKANLIKTAN UZAKTAN EĞİTİM ÖNERİSİ

Sağlık Bakanlığı'nın tavsiye kararını tüm üniversite rektörlüklerine paylaşılan YÖK'ün yazısında özetle şu ifadeler paylaşıldı;

Sağlık Bakanlığı'nın yanıtı yazısında ‘2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğu müddetçe yüz yüze aynı ortamda bulunmadan dijital ve uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkün olduğunca ertelenmesi, ertelenmemesi hâlinde ise kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınıp, yüz yüze devam etmesinin önerilmesine karar verildi’ ifadesi yer aldı.

*Üniversitelerde 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalara dair karalarda YÖK’ün, yükseköğretim kurumlarına sağlamış olduğu inisiyatif kapsamında Sağlık Bakanlığının yukarıda paylaşılan görüşlerinin dikkate alınması konusunda gereğini rica ederim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN