'Üniversiteler fuhuş evi' sözlerine tepkiler büyüyor

'Üniversiteler fuhuş evi' sözlerine tepkiler büyüyor

Sakarya Üniversitesi'nde görev yapan profesör Ebubekir Sofuoğlu'nun üniversiteler için "fuhuş evi" demesinin ardından rektörden açıklama geldi. Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, büyük tepki toplayan sözler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde profesör olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu, katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için "fuhuş evi" açıklaması yapmıştı. Sofuoğlu'na tepkiler büyüyor.

icccc.jpg

Büyük tepki toplayan açıklama sonrası konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, "Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır" dedi. Savaşan, "Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi rektörünün açıklamasının ardından hükümet ve muhalefet cephesinden de açıklamalar art arda geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından isim vermeden yaptığı paylaşımda üniversitelerin araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezleri olduğunu belirterek, "Gençlerimiz ise göz bebeklerimizdir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yükseköğretim alanında aldığımız muazzam mesafe üniversitelerimize, gençlerimize verdiğimiz değerin bir yansımasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatılmasını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaparak, "Üniversitelerimiz ve gençlerimize dönük her türlü çirkin açıklamayı reddediyoruz" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serap Yaşar, Sofuoğlu ve benzeri öğretim üyelerinin derslerine girmeyen öğrencileri kutladığını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sofuoğlu'nun açıklamalarını kınayarak, Sakarya Üniversitesi'ni "adli ve idari anlamda göreve davet ettiğini" söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ise Sofuoğlu'nun derhal görevden alınması çağrısı yaptı.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır" dedi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise tepkilerin ardından Sofuoğlu hakkında soruşturma başlattı.

SOFUOĞLU'NDAN AÇIKLAMA: ÖZÜR DİLEYECEK BİR ŞEY DEMEDİM

Tepkiler sonrası açıklama yapan Sofuoğlu, şunları söyledi:

Ben ne dedim ki, bana ne dediğimi söyleyin. Üniversiteler fuhuş yuvası, nerede dedim bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim.

Ben üniversiteyi anlatmıyorum ki orada ve üniversiteyi anlatmadığımı devamında söylüyorum, apartlar diyorum. Ondan sonra 'Gidin emlakçılar, komşular size anlatsın' diyorum. Emlakçılar, komşular üniversiteyi ne bilir. Çok ilginç yani, özür dileyecek bir şey yapmadım ki ben, şu sözü söylemedim, söylemediğim için özür dilerim, böyle bir şey olabilir mi?

 

 

ÜNİVERSİTELER İÇİN 'FUHUŞ EVİ' DEMİŞTİ

 

Akit TV’de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu "Derin Kutu" adlı programa katılan Sofuoğlu, konuşmasında öğrencilerin kendi derslerine girmediğinden şikayet etmiş ve konuşmasının devamında öğrencileri "hedonist" olarak nitelendirmişti. Sofuoğlu, konuşmasının devamında "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullanmıştı. Stüdyodaki diğer konukların uyarıları üzerine ise Sofuoğlu, "Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN