Ünlü iş insanı aylar sonra ortaya çıktı

Ünlü iş insanı aylar sonra ortaya çıktı

Çinli e-ticareti sitesi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma aylardır ortalıkta gözükmemişti. Kaçırıldığı ya da tutuklandığı iddia edilen Ma sonunda ortaya çıktı. Ma'nın bir toplantıya video konferansla katılmasının ardından Alibaba'nın hisseleri de yükseldi.

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma aylar sonra ortaya çıktı.

İş insanı Jack Ma'nın ekim ayında Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını eleştiren bir konuşma yapmasının ardından 'gizemli şekilde ortadan kaybolduğu' iddia edilmişti. Hakkında tutuklandığına yönelik iddialar da öne sürülen Jack Ma, Çin'de 100 köy öğretmeninin yer aldığı bir online toplantıda ortaya çıktı.

Çin'de geleneksel 'Laba tatilinde' ortaya çıkan Ma, öğretmenlere yaptığı konuşmada "Son zamanlar ben ve meslektaşlarım çalışıyor ve düşünüyorduk. Kendimizi eğitim yardımlarına adamak konusunda sağlam bir karar verdik. Kırsalın yeniden canlandırılması ve toplumsal refah bizim neslimizdeki iş adamlarının sorumluluğu" ifadelerini kullandı.

"SALGIN BİTTİĞİNDE YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ"

Ma'nın ayrıca, "Salgın bittiğinde yeniden görüşeceğiz" dediği öğrenildi. Jack Ma Vakfı'ndan bir yetkili de, Çinli Tianmu News muhabirine ilgili görüntüleri doğruladı. Ma'nın yeniden görülmesinin ardından Alibaba'nın hisseleri yüzde 4'ten fazla yükseliş kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN