Uyanış Büyük Selçuklu'da Hasan Sabbah, Başulu'yu tuzağa düşürüp kaçırdı!

Uyanış Büyük Selçuklu'da Hasan Sabbah, Başulu'yu tuzağa düşürüp kaçırdı!

Sencer, Başulu'nun kaçırıldığını ve Livya'nın yaralanmasına sebep olan kişinin Efruz olduğunu ve Efruz'un Hasan Sabbah'a çalışan kıdemli bir Batıni olduğunu öğrendi. İşte, şaşkınlık uyandıran son fragman...

Uyanış Büyük Selçuklu 28. bölüm özeti, ortaya çıktı. Hasan Sabbah ve Batıniler, Başulu'yu tuzağa düşürüp onu kaçırdı, öte yandan büyük bir kumpas kurup Şelemzar'ı ele geçirmeyi başardı. Sırrın açılmaması için Başulu'nun kurtarılmasına mani olmak isteyen ve başarılı olamayan Terken'in Başulu'ya karşı düşmanca tavrı eyleme dönüşecek midir?

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 28. BÖLÜM 1. FRAGMAN

28. YENİ BÖLÜM NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kısa sürede kendi izleyici kitlesini oluşturan Uyanış Büyük Selçuklu'nun 28. bölümü, 12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 21.00'de TRT 1'de ekranlara gelecek. Fakat saat 20.00'de önceki bölümün özeti yayınlanacak. Uyanış Büyük Selçuklu tüm bölümler izlemek için TRT'nin ücretsiz dijital platformunu göz atmak mümkün.

Uyanış Büyük Selçuklu son bölüm neler oldu, göz atalım: Tekiş ile girdiği taht mücadelesini kazanan Melikşah, Tekiş'e diz çöktürmüş, boynuna yay kirişini geçirmişti. Kınık Obası'nda Efruz'u fark eden Livya, onu Kınık Alplarına teslim etmek için harekete geçmiş fakat Hasan Sabbah tarafından ağır yaralanmıştı. Livya daldığı ölüm uykusundan uyanıp Efruz'un ve Faysal'ın bir Batıni olduğunu söyledi.

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Uyanış Büyük Selçuklu 28. bölüm özeti: Başulu'yu Batınilerin kaçırdığını anlayan Sencer, Efruz'u yakalamak için Şelemzar Darüşşifası'na doğru yola koyuldu. Başulu'nun Sabbah'ın elinde olduğunu öğrendiklerinde Şelemzar'ı alamayacaklarını anlayıp Sabbah'ın Başulu'yu serbest bırakmak için istediği Nizar'ın Hilati'ni getirmeyi kabul etmek zorunda kaldı ve Melikşah'ın huzuruna çıkıp bir bahaneyle Nizar'ın Hilati'ni istedi.

604379d5-4355-44c6-b65c-6e7735dd9211.jpg

Melikşah, kısa bir süre sonra Sencerlerin gizli yürüttükleri bu harekatı öğrenmiş ve Nizar'ın Hilati'ni vererek, Sencerlerden gizli olarak Sabbah'a bir tuzak kurmuş ve sırrın aşikar olma vetiresini bu şekilde başlattı. Melikşah'ın kurduğu tuzağın neticesinde Sabbah hem hilatten hem de Başulu'dan oldu. Çünkü Melikşah, Başulu'yu Şelemzar'dan kaçırtmayı başardıı. Sencer, Nizamülmülk, Tapar ve Melikşah saraya döndü.

Başulu, Melikşah'ın karşısına geldi. Başulu mecbur kalıp yüzündeki peçeyi indirince uzun yıllar sonra ilk kez Başulu ve Melikşah, birbirlerinin yüzünü görmüşler ve sır açıldı! Yıllar önce bu sırrı tertipleyen ve Melikşah'ın tahta çıkmasını sağlayan Nizamülmülk, sultana yalan söylediği için nasıl bir hükümle karşılaşacak?

Melikşah, yanına kadar yükselip yine de kendisinden saklanan Sencer'i ve Melikşah'ın kendisini öldü bilmesine tahammül edip saklanmayı sürdüren Başulu'yu affedecek mi?

Öte yandan sırrın açılması çok hızlı bir şekilde tüm Selçuklu hanedanına yayılacaktır. Selçuklu Hanedanı üyeleri Başulu'nun yaşadığı ve Sencer'in gizli bir veliaht olarak ortaya çıkmasını nasıl karşılayacak?

Sırrı Melikşah'tan daha önce öğrenen ve sırrın açılmaması için Başulu'nun kurtarılmasına mani olmak isteyen ve başarılı olamayan Terken'in Başulu'ya karşı düşmanca tavrı eyleme dönüşecek mi?

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 28. BÖLÜM 2. FRAGMAN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN