'Uzaylı türkücü' Topaloğlu'ndan Ay'a seyahat yorumu: Ben giderim

'Uzaylı türkücü' Topaloğlu'ndan Ay'a seyahat yorumu: Ben giderim

'Uzaylı türkücü' lakabıyla bilinen Mustafa Topaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Ay'a seyahat hakkında, "Ben uzaya giderim. Şimdi uzayı tarif edeceğiz. Nereye gideceksiniz, nerede konaklayacaksınız, nerede oturacaksınız? Bunları belirlemek gerek. Gelenleri Ay’da ağırlamak lazım" dedi.

"Uzaylı türkücü" lakaplı Mustafa Topaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Programı’ tanıtım toplantısında Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ay’a ilk teması gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıklamasına ilişkin konuştu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı esprili bir dille uzaya gidecek ismin ünlü şarkıcının olması gerektiğini söyledi. Yıllardır uzay hakkında yaptığı yorumlar ve türküleriyle bilinen Topaloğlu ise sosyal medyadan gelen yorumlara şöyle yanıt verdi: "Ben uzaya giderim. Şimdi uzayı tarif edeceğiz. Nereye gideceksiniz, nerede konaklayacaksınız, nerede oturacaksınız? Bunları belirlemek gerek. Gelenleri Ay’da ağırlamak lazım."

"TÜRKİYE'NİN YARISI BANA DELİ DEDİ"

Mustafa Topaloğlu, yıllardır insanların kendisini ciddiye almadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye, beni konuşuyor. İnsanların ufkunu genişletmek için yıllarca uzay hakkında konuştum. Ben, makine mühendisiyim. İnsanlar reklam için konuştuğumu zannetti. Hayır, bu bir bakıştı. O yıllar bana ‘uçuk, kaçık’ yorumları yaptılar. Doğruyu söylediğim için hep sabrettim. İnsanlara faydalı bir şey anlatmaya çalıştım. Bugün uzaya sahip olan, yeryüzüne de sahip oluyor. Teşvik etme amacıyla büyük bir görev üstlendim. Türkiye’nin yarısı bana ‘deli’ dedi. O yıllar albümlerim satmadı. ‘Sen nasıl uzaylı olursun?’ dediler. İnsanlara anlatamıyordum ki... 40 yıl önce uzaya teşvik ettim."

"REHBER OLURUM"

Mustafa Topaloğlu, “Teklif gelmesi halinde uzaya gitmek ister misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanımız ile birlikte gideriz. Rehber olurum. Buna gönülden inanın. O zamanlar soruyorlardı ‘Nasıl gidersin?’ diye ‘Gönül yoluyla, Allah’ın yoluyla gidiyorum’ diyordum. Milletimizin bunu başaracağına inanıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN