Van İpekyolu Belediyesi KPSS 60 puanla zabıta memur alımı yapıyor

Van İpekyolu Belediyesi KPSS 60 puanla zabıta memur alımı yapıyor

Belediye personel alımı, iş arayan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Van'ın İpekyolu Belediyesi kadı ve erkek toplam 30 zabıta alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İlana göre, 30 yaşını aşmamış olmak, erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmak, KPSS'den en az 60 puan almak gibi şartlar bulunuyor. İşte, başvuru formu...

İpekyolu Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacak. Belediye Zabıta Yönetmeliği'ne göre, lisans mezunu 4 kadın ve 26 erkek olmak üzere 30 kişi alacak.

2021-02-20-133915.jpg

İPEKYOLU BELEDİYESİ ZABITA ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Zabıta memur adaylarının www.ipekyolu.bel.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak ıslak imzayla imzalayacakları BAŞVURU FORMUNA aşağıdaki belgeleri eklemeleri gerekiyor:

* Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya İpekyolu Belediyesi tarafından onaylanmak üzere fotokopisi

* Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediye tarafından tasdik edilecek) 

* Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediye tarafından tasdik edilecek)

* KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM'nin web sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı

* Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı    

* Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı

* Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediye tarafından tasdik edilecek)

* Son altı ay içerisinde çekilmiş 5 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak)

ZABITA MEMURLUĞU BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için;

* Yukarıda sayılan başvuru belgelerini 22.03.2021 - 26.03.2021 tarihleri arasında saat 16.00'a kadar (mesai günlerinde saat 09.00-17.00 arasında) Hafiziye Mah. Kazım Karabekir Cad. Serdar 2. Sok. No: 3 İpekyolu Belediyesi Merkez Binası 5. Kat İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü adresine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

* Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

* Adayların boy ve kilo ölçümü, başvuru tarihleri arasında başvurunun yapıldığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünde geçici olarak bulundurulacak Kurum İşyeri hekimi koordinatörlüğünde yapılacaktır.

* Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

resized-2ecd7-3496a2ccsrhzabitahaftasi4.jpg

İPEKYOLU BELEDİYESİ PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

* Zabıta Memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup, sözlü sınav ve uygulamalı sınav 19.04.2021 - 23.04.2021 tarihleri arasında saat 09.00'da başlamak üzere, Başkanlığımıza bağlı Berivan Kültür Merkezi adresinde yapılacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir.

* Sınava girmeye hak kazandığı halde, ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan ve/veya mazeretine binaen katılamayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

* Belediye, başvurulardan KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında adayı sınava çağıracaktır.

SINAV KONULARI NELER?

Sözlü sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat, konularını kapsar.

Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.

71586637-620x410.jpg

VAN İPEKYOLU BELEDİYESİ ZABITA MEMURLUĞU BAŞVURU ŞARTLARI

İlan edilen boş zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir:    

* Türkiye vatandaşı olmak

* Kamu haklarından mahrum bulunmamak

* Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

* Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak

* Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak

* İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak lisans mezunları için 2020 KPSSP3 puan türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

* Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

* 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Boy ve Kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

* Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

* Tabloda 1 nolu sıra numarası ile belirtilen zabıta memuru kadroları için, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

VAN İPEKYOLU BELEDİYESİ ZABITA MEMURU BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN