Volkswagen skandalı Bosch'un başına iş açtı

Volkswagen skandalı Bosch'un başına iş açtı

Almanya’nın en büyük otomotiv şirketi Volkswagen’in egzoz emisyon testi manipülasyonu skandalının ardından gözler, bu markaya enjeksiyon ve egzoz gazı arıtma sistemleri tedarik eden Bosch’a çevrildi.

[Karar]

Volkswagen’in egzoz emisyon testi manipülasyonu skandalıyla gündeme gelmesinin ardından bir başka Alman firmanın da ismi söz konusu haberlerde geçmeye başladı. 

Volkswagen için dizel motorlarda kullanılan Common Rail isimli yakıt enjeksiyon sistemini üreten Bosch, skandalın yankıları sürerken bir açıklama yaptı ve “Biz ilgili enjeksiyon aksamlarını Volkswagen’in talebi ve belirlediği özellikler doğrultusunda üretiyoruz. Bunların uygulanması ve entegre edilmesinde sorumluluk tamamen Volkswagen’e aittir” dedi. 

Bosch, iç testlerde kullanılması için yazılımı vermişti

Öte yandan, Almanya’nın bilinen gazetesi Bild, bugün, Bosch’un bu skandalda dolaylı olarak parmağı olduğuna işaret etti.

Bosch’un, Volkswagen’e, çevre kirliliğine ilişkin testlerin sonucunu değiştirecek bir yazılım verdiği ifade edilen haberde, şirketin söz konusu yazılımın sadece iç testlerde kullanılması gerektiği ve dışarıda kullanımının illegal olduğunu belirttiği vurgulandı. 

Dünya üzerinde en az 11 milyon aracı etkileyen bu skandala ilişkin olarak, Bosch, Le Figaro gazetesine sadece şu açıklamayı yapmakla yetindi ve başka bir bilgi vermedi: “Volkswagen ile olan ticari ilişkilerimiz gizlidir.”

Bu kapsamda şirket ile ticari ilişkilerini gizli tutacağını kaydeden Bosch, Volkswagen skandalından birinci dereceden etkilenmese de, marka bilinirliği açısından yara alacak gibi gözüküyor.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN