Yağ yakan çay nasıl yapılır? Metabolizma hızlandıran çay tarifi

Yağ yakan çay nasıl yapılır? Metabolizma hızlandıran çay tarifi

Koronavirüs günlerinde artık daha fazla evde olmamız dolayısıyla vücudumuzun çeşitli yerleri ister istemez yağlandı. Bu yaz eski yazlara biraz farklı geçecek belki ama yine de hafifleyen kıyafetler, fazla kilolar ortaya çıkmaktan geri kalmayacak.Tam bu yüzden, uzun süredir evde olup hareketsiz kalanlar için kurtarıcı niteliğinde yağ yakan ve metabolizma hızlandıran çay tarifleri hazırladık…

Haftalardır evden çıkmadan, karantina günlerini yaşıyoruz. Bu sürenin uzaması bazı psikolojik etkileri beraberinde getirerek kendinizi yemeğe vurmuş ve havalar ısındıkça da baskülde karşınıza çıkan, kıyafetlerinizde kendini hissettiren o kaçınılmaz sonla yüzleşmiş olabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız, imdadınıza yetişecek olan yağ yaktıran ve metabolizma hızlandıran çay tarifleri bu probleminizde size yardımcı olacak…

TARÇIN İLE KARANFİL ÇAYI

Ödem atıcı ve yağ yakıcı bu soğuk çay tarifi, vücudunuzu vitamin ve mineraller ile ödüllendirilerek ödemden kurtulmaya yardımcı olacaktır.

DİKKAT

Tansiyon sorunu yaşayan kişiler tüketmesin.

MALZEMELER

1 Lt su

10 dal maydanoz(elinizle parçalayın)

8 karanfil

1 çubuk tarçın

1 tane limon (suyu)

Ceviz büyüklüğünde zencefil (küp küp doğrayın)

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri 1 lt suyun için ilave ederek yarım saat dinlenmesi için kenara alın.
Daha sonra hazırladığınız suyu gün boyu için ve bitirin.

KARAHİNDİBA ÇAYI

Karahindiba antienflamatuar etki gösterir ve idrar söktürücü özelliğiyle ödemleri sökmede yardımcı olur.

MALZEMELER

1 bardak su

2 çay kaşığı Karahindiba

YAPILIŞI

10 dakika kaynatılmış suya 2 çay kaşığı karahindiba ilave edin, sonra kapağı kapatın ve 5 dakika bekletin. Bu karışıma şeker ya da çay eklemek önerilmez, çünkü bu tatlandırıcılar çayın etkisini yok edecektir.

SOĞUK SALATALIK ÇAYI

Soğuk salatalık çayı, özellikle bacaklardaki yağı hızlı bir şekilde yakmanıza yardımcı olacak. Ancak bu çayda dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası çayı bir gece önceden hazırlamanız gerekiyor.

MALZEMELER

1 litre su

10 adet taze nane yaprağı

1 adet salatalık

1 adet limon

YAPILIŞI

Bir cam sürahi içine 1 litre su, nane yaprakları, dilimlenmiş salatalık ve 1 adet limon ilave edin. Karışımı oda sıcaklığına kadar sabaha kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra, bir hafta boyunca düzenli olarak tüketin.

ZENNCEFİL ÇAYI

Zencefil çayı hamilelik sırasında ödemden ve yağlardan kurtulmak için özellikle faydası vardır.( çok erken gebeliklerde bitki çayları ve bu gibi çaylar önerilmez)

MALZEMELER

1 cm boyunda zencefil

1,5 bardak su

Biraz bal

YAPILIŞI

1 cm uzunluğundaki zencefil parçasını soyun ve 20 dakika boyunca 1,5 bardak suda ince dilimler halinde kaynatmaya bırakın. Püf noktası, kapağı kapalı bir şekilde kaynamasına özen gösterin. İçerisine bak ilave edin ve süzün. Ilık bir şekilde için.

ELMA İLE ADAÇAYI ÇAYI

Ödem attıran bu çay tarifi, vücudunuzu vitamin ve mineraller ile ödüllendirilerek ödemden ve yağlardan kurtulmaya yardımcı olacaktır.

MALZEMELER

1 kırmızı elma

1 limon

1 tarçın çubuğu

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı biberiye

1 tatlı kaşığı Adaçayı

1 litre su

YAPILIŞI

Elma ve limonu 4 parçaya kesin ve bir kabın içine ekleyin. Tarçın, biberiye ve karabiber ilave edin. Kabın içerisine 1lt su ekleyerek kaynatmaya bırakın. Kaynatıldıktan sonra süzün ve ılık olarak için ayrıca şeker ya da bal ilavesi yapmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN