Yağlama nerenin yemeği? İşte kolay Kayseri yağlaması tarifi ve malzemeleri

Yağlama nerenin yemeği? İşte kolay Kayseri yağlaması tarifi ve malzemeleri

Kat kat hamuru, baharatlı kıymalı içi ile ağızları sulandıran Kayseri yağlaması, evde de kolaylıkla yapılabilirken, özellikle İstanbul’da yağlama yapan yerler son zamanların revaçta olan mekanları arasında yer alıyor…

Kayseri yöresine ait bir yemek olan yağlamanın ünü neredeyse tüm yurdu sardı ve bu lezzetin müdavimleri mega şehir İstanbul’da yağlama yapan yerlerin arayışına girdi. Yağlamasını dışarıda yemek yerine kendi yapmayı tercih edenlerin başvurduğu en önemli kaynak ise, kolay Kayseri yağlaması tarifi…

YAĞLAMA NERENİN YEMEĞİ

Kıymalı salçalı sos, kat kat yufkalar ve sarımsaklı yoğurdun mükemmel birleşimiyle oluşan Yağlama Kayseri’ye ait bir yemektir ancak hemen her bölgede sevilerek tüketilmektedir. 

YAĞLAMA İSTANBUL'DA NEREDE YENİR?

Son zamanlarda popülaritesini artıran Kayseri yağlaması pek çok mekanda oldukça lezzetli ve yöresine uygun bir şekilde hazırlanıyor. Bunlardan biri de İstanbul Ataşehir’de bulunan Kaisareia Mantı &Yağlama. Üsküdar’da bulunan GuŞef Mantı Evi ve Beşiktaş’ta hizmet veren Kayseri Mantı Evi yağlama yiyebileceğiniz nezih mekanlar arasında yer alıyor.

KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ

Hamuru için malzemeler
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı instant maya
İçi için malzemeler:
350 gr kıyma
Yarım su bardağı su
3 tane rendelenmiş domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tane soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?

Hamurunu hazırlamak için:

Unu bir kabın içine alarak ortasını havuz şeklinde açın. Sıvıyağ, maya, tuz, şeker ve ılık sütü ekleyerek hepsini karıştırın. Karışımın üzerine ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Başka bir kabın içine hafif un serperek hamuru bu kaba alın. Üzerini kapatarak mayalanması için sıcak bir ortama alın. Yaklaşık 40 dakika beklettiğiniz hamur, neredeyse iki katı olana kadar hiçbir şekilde dokunmayın.

İçini hazırlamak için:

Tavaya zeytinyağı koyarak, ısıtın. 1 adet kuru soğanı, küçük küçük doğrayın. Soğanları tavaya alarak kısık ateşte soteleyin. Kıymayı da soğanların üzerine ekleyerek kavurmaya bırakın. Rendelenmiş domatesleri kavrulmuş soğan ve kıymanın üzerine ilave edin.  Salçayı da ekleyerek pişmeye bırakın. Yarım bardak suyu da yavaş yavaş ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin. 

Kısık ateşte yaklaşık 5-6 dakika piştikten sonra ocağı kapatın.

İÇ HARCI VE HAMURUN BİRLEŞTİRİLMESİ

Kabararak yaklaşık iki katına çıkan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak yaklaşık 10 dakika bekletin. Dinlemiş bezeleri yapışmaması için hafif unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Teflon veya granit tavayı ocakta kızdırın. Açtığınız bezeleri kızgın tavada arkalı önlü pişirin. Yufka haline gelmiş tüm bezeleri tavada pişirin ve ocağı kapatın. Hamurlar piştikten sonra önce bir kat hamur sonra bir kat kıyma koyarak yaklaşık 7 kattan oluşan yağlamayı hazırlayın. Bu şekilde tüm kıyma ve yufkaları kat kat koyarak bitirin. Son katın üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Dilerseniz yağlamanın üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. 

yaglama-nerenin-yemegi-iste-kolay-kayseri-yaglamasi-tarifi-ve-malzemeleri.jpeg

PÜF NOKTASI

Hamuru yaparken, suyun ve sütün ılık olmasına dikkat edin. Hamuru yoğururken, suyu yavaş yavaş ekleyin. Hamurun mayalanmasını bekleyin ve maya gelmeden hamuru bozmayın. Hamuru açarken de çok fazla un kullanmamaya dikkat edin.  
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN