Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Yarın sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak şekilde 23-24-25-26 Mayıs 2020 günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmişti. Kısıtlama bu gece sona ererken yarın ne olacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

'Yarın sokağa çıkma yasağı olacak mı?', 'Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla 23-24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla vatandaşlar Ramazan Bayramı'nı evlerinde geçirdi. Yasak bu gece sona ererken yarınki durumun detaylarını haberimizde aktarıyoruz...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta sonu yapılan kabine toplantısı sonrasında 23-24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamıştı. 22 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 00.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, bu gece (26 Mayıs 2020 Salı günü) saat 23.59'da sona erecek.

YARIN (27 MAYIS) SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hayır, yarın (27 Mayıs 2020 Çarşamba günü) sokağa çıkma yasağı olmayacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede şu ifadeler yer aldı;

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı süresince Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına alınabilecek ek tedbirler 18.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş; Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında, 81 ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmiştir.

Bugüne kadar alınan tedbirlerin, salgının yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla yukarıda belirlenen çerçevede 81 ilimizde İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca il valileri/Hıfzıssıhha kurulları tarafından aşağıdaki kararların alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda;

22.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 26.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında 81 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERDE 'HES KODU' DÖNEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşların bundan böyle Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından veya SMS ile 'HES kodu' almaları gerektiğini açıkladı. Peki şehirler arası seyahatlerde zorunlu hale gelen HES kodu nasıl alınır?

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Covid-19 salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar kısıtlaması devam ediyor. Bu şehirlere karayoluyla gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN