31 Aralık ve 1 Ocak resmi tatil mi; yarım gün mü? Yılbaşı tatili kaç gün olacak?

31 Aralık ve 1 Ocak resmi tatil mi; yarım gün mü? Yılbaşı tatili kaç gün olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinin tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaşın gündeminde olan yılbaşı tatiline ilişkin araştırmalar arttı. 31 Aralık ve 1 Ocak tatil mi? Yılbaşında okullar, kurumlar yarım gün mü? İşte detaylar...

31 Aralık 2022 Cumartesi gününe denk gelirken 1 Ocak ise Pazar gününe gelirken 31 Aralık yarım gün mü, tatil mi? 1 Ocak tatil mi, yarım gün mü? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İnternet arama motoru bu sorularla dolup taşarken milyonlarca kişi konu hakkında yanıt aramaya başladı. İşte yılbaşına ilişkin merak edilenler haberimizde yer almaktadır

31 ARALIK YARIM GÜN MÜ?

Bu seneki takvime göre cumartesi gününe denk gelen 31 Aralık, Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanunu üzerine yer alan bilgiler doğrultusunda herhangi bir şekilde tatil ya da yarım gün kabul edilmezken 1 Ocak tarihi de aynı şekilde resmi tatil kabul edilmez.

RESMİ BAYRAMLAR

-23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.

-19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.

-30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.

DİNİ BAYRAMLAR

Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür tatildir.

Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür tatil kabul edilir.

-1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatilidir.

-Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilmez.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN