Araç kilometre sorgulaması nereden yapılır? Ücretsiz araç kilometre sorgulaması yapma yöntemleri

Araç kilometre sorgulaması nereden yapılır? Ücretsiz araç kilometre sorgulaması yapma yöntemleri

İkinci el araç denilince aracın kilometresini sormak ve öğrenmek çok önemlidir. Araç kilometresi nasıl öğrenilir? Sorusu büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili detaylara ve sorunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz…

İkinci el araç alıp satarken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Özellikle araç satın almak isteyen vatandaşlar için araç hasar kaydının incelenmesi ve kilometresinin incelenmesi oldukça önemlidir. Tramer olarak bilinen trafik sigortası bilgi merkezi, insanların mağdur olmaması ve bilgiye kolayca ulaşması için birkaç yöntem vardır. Sonuncusu ise daha önce de belirttiğimiz gibi araç kilometre sorgulama işlemidir. Bir aracın kilometresi nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Araçlarla ilgili çok soru vardır. Özellikle ikinci el araç alım satımıyla uğraşanlar bir aracın kilometresini değiştirmenin mümkün olduğunu bilirler ve bu nedenle bir aracın kilometresini en güvenli şekilde nasıl öğreneceklerini araştırırlar. Araç kilometre testi için birkaç farklı şekilde başvurabilirsiniz.

 ARAÇ KİLOMETRE SORGULAMA, ÖĞRENME NASIL OLUR?

Özellikle ikinci el araba satın alma ve elden çıkarma ile ilgili sorular, bir arabanın kilometresinin farklı bir şekilde gösterilerek oynanabileceğini bilir. Bu nedenle geçmişte birçok kişi mağdur olmuş ve haklarını yasal yollardan geri almaya başlamıştır. Tüm bu süreçler kuşkusuz zaman ve para gerektirmektedir. Bu yüzden satın alacağınız araç hakkında doğru ve net bilgiler edinmeniz gerekiyor.

TRAMER ARAÇ KİLOMETRE SORGULAMA

 Aracın Tramer kaydını öğrenmek için plakadan aracın kilometresini sorgulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken 5664 numarasına sorgulamak istediğiniz aracın plakasını yazarak mesaj göndermek. Plaka dışında herhangi bir bilgi girmenize gerek yoktur. Türkcell, Türk Telekom veya Vodafone gibi tüm operatörlerde sorgular aynı şekilde yapılmaktadır. Ne yazık ki, bir plaka sorgulanırken kilometre bilgisi mevcut değildir. 5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretler tüm operatörlerden talep başına 7 TL'dir.

PTT'DEN İNTERNET ÜZERİNDEN ARAÇ KİLOMETRE SORGULAMASI

PTT yeni bir hizmet başlattı. Artık aracınızın kilometresini PTT internet adresi ile kolayca öğrenebilirsiniz. Bunu yapmak için https://hgs.epttavm.com/arac-km-sorgula adresinden giriş yapmalı ve ardından kayıt numaranız gibi bilgilerinizi girmelisiniz. PTT ikinci el araçlar için kilometre sorgulamasını yapabilirsiniz.

Araç kilometre bilgilerine "www.epttavm.com" ve "HGS-Online Bakiye Yükle" mobil uygulamaları üzerinden de ulaşılabilmektedir. Bu alanlarda yapılan işlemler için PTT sizden 6 TL ücret alacaktır.

OTO SERVİSLERDE ARAÇ KİLOMETRE SORGULAMASI

İkinci el araç almadan önce bir ekspertiz veya servise götürürseniz size araç hakkında detaylı bilgi verirler. Örneğin ekspertizlerde sadece aracın kilometresine değil, aracın kaza yapıp yapmadığı, değişeninin olup olmadığı gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz.

ÜCRETSİZ ARAÇ PLAKASINDAN KİLOMETRE SORGULAMA VAR MI?

Hala aracın orijinal kilometresini sorabileceğiniz ücretsiz bir servis veya program yok. Araç kilometre verilerine kısa mesaj, tramer, şase numarası ve e-devlet üzerinden ulaşılabilir. Ancak bunların hepsi ücretli hizmetlerdir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN