Araç üzerinde haciz olduğu nasıl öğrenilir? Araç rehin sorgulama işlemleri

Araç üzerinde haciz olduğu nasıl öğrenilir? Araç rehin sorgulama işlemleri

Banka borçlarını ödemeyen kişilerin araçlarına el konulabilmektedir. Araçların rehin durumunu öğrenmek için ne yapılması gerektiği de merak ediliyor. Plakadan araç rehin sorgulama yöntemi araştırılıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Teknolojinin birçok güzel yanı bulunurken işlemlerimizi kolay ve hızlı bir şekilde yapmak da hayatı daha kolay bir hale getirmektedir. E-devlet sisteminin faaliyete geçmesi ile devlet kurumlarında yapılan birçok işte hızlı bir şekilde yapılmaya başladı. Kurumlara gitmeye gerek kalmadan evimizden hallede bildiğimiz işler hayatımızı da kolaylaştırıyor. Plakadan araç rehin sorgulama işlemlerini nasıl yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bize araç plakasından rehin sorgulama işlemlerini sizler için açıkladık. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

E-DEVLET REHİNLİ ARAÇ SORGULAMA

Bankalardan çekilen kredilerin ödenmemesi durumunda bankalar araçlara haciz koyabilmek dedir. Bu noktada aracın durumunu öğrenmek isteyen kişiler araç rehin sorgulama işlemlerini araştırıyor.

Araç rehin sorgulama işlemleri için T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden araç sorgulama bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra trafik plakadan ipotekli araç sorgulama ekranında aracınızın plakasını yazarak sorgula tuşuna basınız.

Araç rehin sorgulama

Araç rehin sorgulama işleminin ardından isteğe bağlı olarak borcunuzu kredi kartı ya da diğer ödeme yöntemleri ile ödeyebilirsiniz. Ödeme işleminin ardından haciz ortadan kalkacaktır.

Bununla birlikte en önemli noktalardan biri ise haciz işlemleri ve rehin işlemleri birbiriyle bağı birbiri ile bağlantı işlemlerdir. Rehin işlemi bankadan çekilen kredilerin ödenmemesi durumunda araçlara uygulanan bir işlemdir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN