Çakı, bıçak,muşta,pala taşımak yasak mıdır? 2022 kesici ve delici alet taşıma cezası

Çakı, bıçak,muşta,pala taşımak yasak mıdır? 2022 kesici ve delici alet taşıma cezası

Çakı, bıçak ve muşta taşımak yasak mı? sorusuna binlerce kişi internet üzerinden yanıt ararken aynı zamanda cezai yaptırımlarda merak edilmektedir. Bıçak taşımak yasak mı, cezası nedir? Kesici alet taşımanın cezaları haberimizde yer almaktadır

Günümüzde neredeyse her gencin cebinde kesici aletler, muşta yer almasıyla bunların yasak olduğu dikkate alınmamaktadır. Kişilerin can güvenliği açısından taşınması yasaklanan kesici ve delici aletlerin bir yaptırımı söz konusudur. Bıçak, muşta, çakı taşımak suç mu? Bıçak taşımanın cezası nedir? İşte detaylar...

ÇAKI, MUŞTA, BIÇAK TAŞIMAK SUÇ MU?

Dağcılıkta gerekli olan pala bıçağı, av bıçağı ve survival bıçağı kullanılması gerekmesine rağmen yaşanabilecek olumsuzluklara karşı doğada olsa kullanılmasında ziyade taşınması da suç kabul edilir.

Yasalarda bile yer alan bu durumda bazı bıçaklar devre dışı bırakılmıştır. Bunun dışında yasalarda ve kanunlarda belirtildiği gibi bıçak taşımak, birisine saldırmak ya da kendinizi savunmak amacı ile taşınıyorsa bile ceza ile karşılaşabilirsiniz. Muşta bıçak statüsüne girmese de zarar verici olduğundan dolayı yasaklanmıştır.

ÇAKI, BIÇAK TAŞIMANIN CEZASI NEDİR?

Her sene olduğu gibi 2022 yılında da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama üzerine kesici, delici, ciddi zararlar veren aletlerin taşınması suç içerirken cezası da belli oldu. Özellikle kalabalık şehirlerde böyle durumların daha tehlikeli olacağından kişilerin can güvenliği ele alınmaktadır.

Taşınması kolay olsa da can ve mal zararı verebilecek her türlü aletin taşınması suç olup cezası ise 189 TL olarak belirlenmiştir. Bu cezai yaptırımlar yalnızca maddi kalmayıp 3 aya kadar hapis istemide gerçekleşmektedir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN