EYT ile emekli olmak için bunları hemen yapmalısınız: Yapmayan bir yıl daha bekler

EYT ile emekli olmak için bunları hemen yapmalısınız: Yapmayan bir yıl daha bekler

Emeklilikte Yaşa Takılanların çıkacak olan maddelerden yararlanabilmesi için yapılması gerekenler açıklandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay Tekin, milyonlarca kişinin yakından ilgileneceği önemli açıklamalarda bulundu. EYT'den emekli olabilmek için neler yapılması gerekir, EYT'den kimler yararlanabilir? İşte detaylar...

EYT düzenlemelerinde sona gelinirken gözler gelecek haberlere çevrildi. Milyonlarca kişinin kafasında oluşan soru işaretlerinden birisi de yaş şartının getirilip getirilmeyeceği oldu. EYT üzerinde çalışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulmasıyla son söz Erdoğan'dan gelecek. Bunun üzerine EYT ile emekli olmak için yapılması gerekenler araştırma konusu olurken çok geçmeden detaylar Akat Tekin tarafından geldi.

EMEKLİ OLACAKLARIN SAYISI 2 MİLYONU GEÇECEK

Aralık ayı içerisinde Meclis'e ocak ayında yürürlüğe girmesi gereken düzenlemeler 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışmaların prim ve gün sayısına göre doldurulması oldu. Bakan Vedat Bilgin, ilk başta emekli olacakların sayısını 2 milyonu bulacağını belirtti.

EYT emekli olmak için yapılması gerekenler

EYT ÜZERİNDEN KRİTİK UYARI

Milyonlarca kişi çıkacak düzenlemeleri beklerken Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay Tekin konu hakkında katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulundu. Tekin, EYT üzerinden emekli olacak kişilere önemli uyarıda bulundu.

EYT üzerinden emekli olmak için yoğun talep olacak bu nedenle vatandaşların haklarından adaletli olarak yararlanabilmesi için yapılması gerekenleri Tekin açıkladı. E devlet üzerinden giriş yapılmasıyla beraber hem 4A hem de 4B, 4C hizmet dökümlerine bakılması gerekir. Kişilerin orada yer alan bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol etmesi büyük fayda sağlar. EYT çıktıktan sonra yanlış bilgilerin düzeltilmesi hiç kolay olmayacağından emekli olabilmek adına bilgilerin doğruluğuna dikkat edilmesi gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN