GSS prim borcu nereye nasıl ödenir? GSS prim borcu ATM'den ödenir mi? En kolay GSS prim borcu ödeme yöntemleri

GSS prim borcu nereye nasıl ödenir? GSS prim borcu ATM'den ödenir mi? En kolay GSS prim borcu ödeme yöntemleri

Genel Sağlık Sigortası (GSS), tüm vatandaşları güvence altına alan bir sistemdir. Peki, GSS prim sistemi nereden ve nasıl ödenir? GSS prim sistemini kimler ödemelidir? Detaylar haberimizde...

Genel Sağlık Sigortası (GSS), 2012 yılı itibari ile sağlık güvencesi olmayan kişilerin sağlık hizmeti alması için çıkartılan bir sistemdir. Bu sistemle tüm vatandaşlar GSS kapsamına girmiştir.

GSS PRİM BORCU NEREDE ÖDENİYOR?

Prim borcunu ödemenin birden fazla yöntemi vardır. Bunlardan ilki anlaşmalı bankalara giderek ödeme yapmaktır. Türkiye'de bulunan bankaların hepsinin SGK ile anlaşması vardır. Bu bankalardan birini tercih ederek ya da PTT aracılığı ile ödemenizi yapabilirsiniz.

İNTERNET ÜZERİNDEN GSS PRİM BORCU ÖDEME

İnternetten online işlemle kredi kartınızla GSS prim borcunuzu ödeyebilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet SGK bölümüne giriş yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 gss prim borcu

ATM'den GSS PRİM BORCU ÖDEME

GSS prim borcunuzu ATM aracılığıyla da ödeyebilirsiniz. ATM'lerde yer alan ödeme sayfasındaki SGK seçeneğine tıkladıktan sonra GSS borç ödemeyi seçerek işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

GSS PRİM BORÇLARI NE ZAMAN ÖDENMELİ?

Herkesin prim borcu farklı zamanlarda gelir. Bundan dolayı da ödeme tarihleri de değişmektedir. Fakat ödemeler genellikle ay sonunda yapılıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN