HGS bakiye sorgulama, öğrenme işlemi nasıl yapılır? HGS bakiye sorgulama işlemi 2022

HGS bakiye sorgulama, öğrenme işlemi nasıl yapılır? HGS bakiye sorgulama işlemi 2022

HGS sistemini kullanarak otoyol ve köprülerden kolay geçiş sağlamak isteyen sürücüler sorgulama işlemlerini nereden yapılacağını merak ediyor. HGS sorgulama işlemleri için merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte HGS sorgulama yöntemleri…

Hızlı geçiş sistemleri ile otoyol ve köprülerden kolayca geçebilirsiniz. Bu kapsamda sürücülere verilen HGS etiketi ile araç plakaları bu etikete tanımlanır. Bu sayede sürücüler daha kolay ve kontrollü bir geçiş hizmeti almaktadır. PTT tarafından sunulan sistem birçok kişi tarafından tercih edilirken bakiye sorgulama işlemlerinin nereden yapılacağı da merak ediliyor.İşte HGS sorgulama yöntemleri…

PTT ÜZERİNDEN BAKİYE SORGULAMA

PTT'nin internet sitesi üzerinden giriş yaparak HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAKİYE SORGULAMA

E-devlet sistemi üzerinden de HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. PTT sistemi üzerinden üyeliğinizin bulunmaması durumunda e-devlet üzerinden de sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

HGS Bakiye

TELEFONLA HGS BAKİYE SORGULAMA

0 850 460 60 60 no‘lu HGS Çağrı Merkezini arayarak bakiye sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu yöntem ile HGS bakiyesi hakkında detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

HGS BAKİYE YÜKLEME NASIL YAPILIR?

Sürücüler noktalarında geçiş yaparken bakiye bulundurmaması durumunda ihlal yaptığı gerekçesiyle cezai işlem uygulanır. HGS etiketi ne bakiye yüklemek için iki farklı yöntem uygulanır.

BANKA ARACILIĞIYLA HGS BAKİYE YÜKLEME

Banka aracılığıyla HGS bakiye yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Anlaşmalı bankalar üzerinden yapılan yüklemeler için sürücüler İş Bankası, Ziraat Bankası, QNB Finansbank, Halk Bankası, Vakıfbank ve TEB şubeleri, ATM’leri ve mobil uygulamasını tercih edebilir.

HGS nereden alınır

PTT ARACILIĞIYLA HGS KREDİ YÜKLEME

PTT aracılığıyla bakiye yüklemek isteyen kişiler ise PTT'nin resmi internet sayfası üzerinden yükleme işlemlerini tamamlayabilir. Sayfaya giriş yaptıktan sonra HGS sorgulama ekranına gelerek ödeme yap butonuna tıklayınız. Yatıracaksınız tutarı seçtikten sonra bakiyeniz hesabınıza aktarılacaktır.

HGS CEZA SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

HGS cezasına öğrenmek isteyen kişiler PTT'nin internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilir. Bununla birlikte e-devlet sistemi üzerinden de sorgulama işlemleri yapılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken önemli bir konu ise sürücülerin ödedikleri faiz oranlarını ceza tutarı çok üzerinde yer almasıdır.

HGS ÜCRETLENDİRME NEYE GÖRE YAPILIR?

HGS için ücretlendirmeler sınıflarına göre yapılmaktadır. Toplamda 6 sınıf bulunurken ücretlendirmeler de bu sınıflandırmaya göre yapılır. HGS sistemini kullanacak olan sürücülerin HGS etiketi bulundurulması zorunludur.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN