İDATA hangi saatlerde açık? İDATA başvuruları hangi günler yapılır? İDATA başvuru adresleri

İDATA hangi saatlerde açık? İDATA başvuruları hangi günler yapılır? İDATA başvuru adresleri

İDATA başvuru merkezleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Çalışma saatleri, açık olduğu günler, saat kaçta kapandığı gibi pek çok soru akıllarda yer ediniyor. Bizde İDATA hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

1998 yılında İstanbul'da kurulan İDATA vize başvurularının kabulü ve değerlendirme sürecinde destek hizmet alanı sağlamaktadır. Almanya ve İtalya vizesi almak isteyen kişiler için konsolosluk işlemlerinde aracılık hizmetleri veren İDATA, başvuru işlemlerinde vize işlemleri için vatandaşlara yardımcı olmaktadır. Kuruluşu ile birlikte birçok vatandaşın vize ve pasaport işlemleri için ilk tercihi olan bu kurum çalışma hayatına ara vermeden devam etmektedir. İDATA hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

İDATA hangi saatlerde açık?

Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Trabzon illerinde başvuru merkezleri İDATA, vize ve pasaport işlemleri için vatandaşlara yardımcı olmaktadır. İDATA başvuru merkezlerine randevu almadan gidebileceğiniz gibi (0850 460 84 93) çağrı merkezi üzerinden alacağınız randevularla da işlemlerinizi halledebilirsiniz.

İDATA ofislerinin çalışması saatleri hakkında araştırmalar devam etmektedir. Ofisler saat 08:00’de açılarak akşam saat 17:30’da kapanmaktadır.Merkezlerde saat 12:30 ile 13:30 arasında bir saat kadar öğle tatili arası yer almaktadır. Bu saatler içerisinde merkezlerde işlemler yapılmaz.

İDATA merkezleri hafta sonları çalışmamaktadır. Bununla birlikte resmi tatil süreçleri içerisinde de kurum çalışmamaktadır. Bunun dışında hafta içi vize başvurusu, pasaport teslim işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

İDATA çağrı merkezlerine ulaşmak için “0 850 460 8493” çağrı numarası ile iletişime geçebilirsiniz. Bununla birlikte çağrı merkezi hafta içi saat 08:00 – 12:30 / 13:30 – 18:00 arasında çalışmaktadır.

İdata Çalışma saatlari

İDATA hangi günler resmi tatil yapıyor?

Hafta içi hizmet veren İDATA, hafta sonları ise tatil yapmaktadır. Resmi tatil günleri içerisinde de Merkez başvuru almamaktadır. Resmi tatil günleri şu şekildedir:

GÜN AÇIK / KAPALI

1 Ocak 2019 KAPALI

23 Nisan 2019 KAPALI

1 Mayıs 2019 KAPALI

19 Mayıs 2019 KAPALI

31 Aralık 2019 KAPALI

Resmi tatiller ile birlikte Ramazan bayramı ve Kurban bayramı tatilleri süresince de ofisler kapalıdır.

İDATA ofis adresleri nedir?

İstanbul Harbiye : İnönü Mah. Cumhuriyet Cad. No: 123 Giriş Kat Harbiye/Şişli – İstanbul

İstanbul Harbiye VİP : Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul

İstanbul Altunizade : Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul

Bursa : Muradiye Mah. Çekirge Cad. No: 31/A Sevilen Apt. Osmangazi – Bursa

Trabzon : İnönü Mah. Yavuz Selim Bulvarı Öztürkler Apt. No: 309 / A Ortahisar / Trabzon ( Fatih Devlet Hastahanesi Üstü, Tanjant Yolu Üzeri )

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN