Kısmi askeri seferberlik nedir, ne demek? Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti

Kısmi askeri seferberlik nedir, ne demek? Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti

Kısmi seferberlik ne anlama geliyor? Sorusunun cevabı, Rusya lideri Putin'in ulusa sesleniş konuşmasında kısmi askeri seferberlik ilan etmesi ile beraber pek çok vatandaş araştırmaya başladı. Peki, kısmi seferberlik ne demek? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ülke genelinde kısmi seferberlik ilan ettiğini duyurduğu konuşması sonrasında, 'kısmi seferberlik'in ne anlama geldiği merak edilmeye başlandı.

Putin açıklama yaptı dünya liderleri şaşkınlığa uğradı! İşte Putin'in konuşması ve merak edilenler...

Cumhurbaşkanınca ilan edilen bir seferberlik olması kısmi seferberliğin ne olduğuna dair araştırmaları güçlendirdi.

kısmi seferberlik

KISMİ SEFERBERLİK NEDİR?

Seferberlik; Ülke ve millet olarak askeri güç başta olmak üzere ülkenin tüm yetki ve kaynakları savaşın ihtiyaçlarını karşılamakta; hazırlama, toplama, düzenleme ve kullanma ile ilgili tüm faaliyetlerin yürütüldüğü, hak ve özgürlüklerin kısmen veya tamamen kanunla sınırlandırıldığı bir ülkedir.

Kısmi seferberlik ise ülkenin bir veya birden fazla bölgesinde gerçekleştirilen ve tüm güç ve kaynakların kullanılmasına gerek kalmayan şeklinde isimlendirilebilir. Genel seferberlik, kısmi seferberliğin aksine tam seferberlik ilan etmek anlamını taşır.

KISMİ SEFERBERLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Vladimir Putin, kısmı seferberliğe ilişkin kimlerin askerliğe alınacağına dair açıklama yaptı. Putin "Sadece şu an yedek statüsündeki, daha önce silahlı kuvvetlerde hizmet etmiş, belli askeri özelliklere ve deneyime sahip kişiler zorunlu askerlik kapsamında olacak" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN