KKTC 10 Haziran'dan itibaren karantinayı kaldırıyor

KKTC 10 Haziran'dan itibaren karantinayı kaldırıyor

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hamza Ersan Saner, yayınlanacak listedeki ülkelerden gelen ve aşının iki dozunu da alan kişilerin PCR testlerini yaptırarak 10 Haziran’dan itibaren ülkeye karantinasız giriş yapabileceğini açıkladı.

KKTC, korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirleri gevşetiyor. KKTC Başbakanı Saner, Bayrak Radyo Televizyon Kurumunda (BRT) katıldığı programda ülkelerin belli kriterlere göre listeleneceğini, kırmızı listede olan ülkeler hariç diğerler ülkelerden gelen ve aşının iki dozunu da alan kişilerin PCR testlerini yaptırarak adaya giriş yapabileceğini duyurdu. Söz konusu uygulamanın 10 Haziran’da yürürlüğe gireceğini belirten Saner, tarihin 3 Haziran’a çekilmesi için de çalışmaların yapıldığını kaydetti. Saner ayrıca, ülkeye karantinasız gelecek olan kişiler için QR kod uygulaması yapılacağını da vurguladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SONA ERECEK
Başbakan Ersan Saner, önümüzdeki Pazar gününden itibaren sokağa çıkma yasağının da sona erdirileceğini duyurdu. Pazar gününden itibaren tam sokağa çıkma yasağının söz konusu olmayacağını ifade eden Saner, diğer günlerde söz konusu olan kısıtlamaların Pazar günü için de geçerli olacağını dile getirdi. Saner, Bakanlar Kurulu’nda bu yönde karar alınacağını söyledi.

GÜNEY'İN TURUNCUYA DÜŞMESİ BEKLENİYOR
Başbakan Ersan Saner, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) geçişlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Saner, geçiş noktalarının henüz açılmayacağını, Güney Kıbrıs’ta vakaların azalması durumunda tüm sınır kapılarını açmaya hazır olduklarını vurguladı. Saner, “Güney’in kırmızıdan turuncuya düşmesini bekliyoruz. Turuncu kategoriye düşer düşmez kapıları açmaya hazırız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN