OGS cezası nedir, ne kadardır? OGS cezası sorgulaması nasıl yapılır, cezalar nereye ödenir? OGS ceza sorgulama işlemi

OGS cezası nedir, ne kadardır? OGS cezası sorgulaması nasıl yapılır, cezalar nereye ödenir? OGS ceza sorgulama işlemi

Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), köprü ile otoyollardan hızlı ve ucuz geçiş için geliştirilen bir sistemdir. Peki, OGS cezası nedir, ne kadardır? OGS cezaları nereye yatırılır? İşte detaylar...

Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), köprü ile otoyollardan hızlı ve ucuz geçiş için geliştirilen bir sistemdir. OGS ile geçişin sağlandığı köprü ile otoyollardan belirli bir ücret karşılığında geçmek oldukça kolaydır.

OGS anlaşma sağlanan bankalardan belirli ücret karşılığında alınmaktadır. OGS alımından sonra kişilere araçlarına takmaları için bir cihaz verilir ve bu cihazla geçişlerde gittiğiniz yol ile aracınızın cinsi bilgisayar tarafından hesaplanıp ödemeniz gereken yol ücreti belirlenmektedir.

OGS CEZA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

OGS noktalarından kaçak geçiş yaptığınızda 15 günlük bir süreniz oluşuyor. Daha önceden OGS'niz yoksa bu 15 günlük süreyi geçirmeden hemen PTT şubesine giderek OGS almalısınız. OGS aldığınızda bir gün sonra aktifleşiyor ve kaçak geçiş yaptığınız ücret iptal ediliyor. Ancak önceden OGS'niz varsa ve bakiyesi bittiği için kaçak geçiş yaptıysanız satın aldığınız bankayla iletişime geçerek hesabınıza para yükleterek cezanızın kesilmesini sağlayabilirsiniz.

 ogs nedir

OGS CEZASI NASIL ÖĞRENİLİR?

OGS sisteminden ceza yiyip yemediğinizi öğrenmek için e-Devlet sisteminden ya da Karayolları Genel Müdürlüğü'nden sorgulama yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN