Okula giden öğrenciye devletten yardım eli! Başvuran öğrencilere 2.572 ödeme yapılıyor! Anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite fark etmiyor... Başvurana ödemesi yapılıyor

Okula giden öğrenciye devletten yardım eli! Başvuran öğrencilere 2.572 ödeme yapılıyor! Anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite fark etmiyor... Başvurana ödemesi yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu sefer de öğrenciler için destek açıklaması geldi. Kabine toplantısı sonrası verilen müjdenin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haberler bir bir geldi. Bu sefer öğrenciler bu müjdelerden faydalanacak grup oldu. Üniversite öğrencileri yolda 2 kez bu destekten faydalanacak. Ulaşım desteği olarak sunulan desteğin detayları için haberimizi okuyabilirsiniz, işte detaylar...

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Üniversite okuyan öğrenciler yılda 2 kez ulaşım desteği ile ailelerini daha sık görmüş olacaklar. Destekten 150 bin öğrenci faydalanacak.

ÜNİVERSİTE ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR OLACAK, BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Yeni açıklanmış olan üniversitelere ulaşım desteğinin detayları henüz açıklanmadı. Detaylar açıklandığında başvurular ve destek miktarı da belli olacak.

ANAOKU DESTEĞİ DE DUYURULDU

Anaokulu desteği de bu yıl ilk kez uygulanacak destekler arasına girdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık başvuru ya da takip olmayacağını sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını anaokuluna yazdırmalarının yeterli olacağını söyledi.

1 MİLYON ÇOCUĞA DESTEK!

Sosyal yardım alan aileler için anaokulu yardımı kesinleşti. Alınan yeni karara göre sosyal yardımdan faydalanan ailelerin çocukları anaokullarından ücretsiz olarak yararlanacaklar. Bu destek 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde başlayacak.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ ÖDEMELERİ

Aynı zamanda çocuk sayısına göre de yapılan yardımlar devam ediyor. Bu destekler de 350-650 TL aralığında olacak. 1-2 çocuğu olan aileler 350, 3 çocuklu ailelere 450, 4 çocuklu aileler 550 ve 5 çocuk ve daha fazla çocuğu olan aileler ise 650 TL ilave nakit desteği sağlanacak. Türkiye Aile Destek Programı olarak duyurulan yardımlara e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvurulabilecek. Yeni belirlenen miktarların Kasım ayından itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

KIRTASİYE YARDIMI

Çocuğu okula giden aileler için bir yardım paketi daha devreye sokuldu. Bu yardım için ailelere 1.300 TL ödenecek. Eğitim ve Öğretim yardımı olarak duyurulan yardım paketi için başvurular alınmaya başlandı. Bu yardım yılda bir kez yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuruların devam edip etmediği ise kesin olarak bilinmemekler beraber başvurmak isteyenler e-Devlet üzerinden araştırma yapabilirler. Kırtasiye yardımına hak kazanan aileler ödemeleri 1 Eylül-21 Aralık tarihleri arasında alacaklar.

SED YARDIM ÖDEMELERİ

Sed yardım ödemelerinde yardım tutarları da arttırıldı. Buna göre çocuk başına yapılan ejonımik destek ortalama olarak 1.649 TL'ye yükseldi. Aynı zamanda koruyucu ailelere çocuk başına yapılan yardımların aylık ortalaması da 2.572 TL'ye yükseldi.

SGK EĞİTİM YARDIMI 2022

2022 yılında SGK'nın vereceği yardım tutarları şu şekilde olacak;

  • İlk-Orta: 3.667.00 TL
  • Lise: 5.501.00 TL
  • Üniversite: 5.394.00 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN