PTT gönderi, kargo takip ve barkod sorgulama işlemleri

PTT gönderi, kargo takip ve barkod sorgulama işlemleri

Kargo şirketleri arasında yer alan PTT artık kargo hizmeti yapmasıyla da vatandaşlara kolaylık sağlamaktadır. Dünyanın dört bir köşesine kargo yapılmasına yardımcı olan PTT kargo takip hizmetlerini kolaylaştırmıştır. Bunun üzerine vatandaşlar kargo takip PTT nasıl yapıldığını araştırmaktadır. PTT kargo takibi için neler gerekir? PTT kargo detayları…

PTT kargo birçok kişinin eli ayağı olurken diğer şirketlerin aracılık etmediği noktalara kolaylıkla ulaşılmaktadır. Kargo gönderimi ya da beklenmesi durumunda kişi kolaylıkla kargosunun son durumu hakkında bilgi alabilmektedir. PTT kargo sorgulama nereden ve nasıl yapılır? PTT kargo sorgulamak için neler gerekir? PTT kargom nerede? PTT kargo sorgulamak için merak edilenler haberimizde yer almaktadır 

PTT KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR? 

PTT’nin resmî internet sayfası üzerinden kargo takibi kolaylıkla yapılmaktadır. PTT resmî sitesine giriş yapılmasıyla beraber kargo takip kısmına ulaşılarak bu alana girilmedi gereken bilgiler girilerek sorgulama işlemi gerçekleşir. Bilgilerin nereden öğrenildiğine yabancı olanlar için sayfasının sağ üst köşesine yer alan önleme işlemlere tıklandığında karşınıza PTT kargo takip no ve gönderi takibi yer almaktadır. 

PTT kargo sorgulama işlemi

Gönderilen kargonun ya da beklenilen gönderinin ne zaman teslim edileceği ve şu an nerede olduğu kolaylıkla öğrenilmektedir. Yukarıda anlatılan yöntemlerin yanı sıra 444 1 788 çağrı merkezi aranarak da kolaylık Bilgi sahibi olunur. 

PTT KARGO TAKİBİ İÇİN GEREKLİ BİLGİLER 

Öncelikle kargomun takibini yapabilmek için kargo numarası veya barkod numarasının giriş yapılması gerekir. Bu iki husustan birisi sizde yer almıyorsa kargo takibinin yapılması söz konusu değildir. Kargo tesliminde unutulmaması gereken konu da barkod ya da kargo numarasıdır. Aksi durumda işlemlerin yapılamaması durumu olumsuz etkiler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN