Rüyada kan görmek ne anlama gelir? Rüyada kan görmenin tabirleri ve yorumları

Rüyada kan görmek ne anlama gelir? Rüyada kan görmenin tabirleri ve yorumları

Genel olarak birçok araştırmacı "rüyada kan görmek"i olumsuz yorumlamıştır. Ancak rüyada görülen kanın şekli, ne kadar olduğu ve hangi uzuvdan çıktığı gibi detaylar rüyanın yorumlarını değiştirir. Diyanet'in, İmam Nablus'un ve Seyyid Süleyman'ın rüyada kan görmekle ilgili tabirlerine haberimizden ulaşabilirsiniz…

Rüya tabiri tabi ki bilgi gerektiren bir şeydir. Çok önemli İslam alimleri bu konuda eserler yazmış olsalar da rüyaların yorumu kişiden kişiye değişir. İşte konuyla ilgili detaylar…

Belki bir şekilde rüyada kan gördünüz. Aşağıdaki başlıkların rüyanın nasıl görüldüğüne bağlı olarak yorumları vardır. Ancak yorum kısmına geçmeden önce dinimizin rüyalara bakış açısını ele almamız gerekiyor. Bu başlıkta bahsedilen konuları anladıktan sonra yorumları okumanızı tavsiye ederiz.

İslam dininde rüyalar üç kısma ayrılır.

• Sahih bir rüya olabilir,

• Şeytani olabilir,

• Her gün yaşadığınız olayları nasıl etkilediğini görmüş olabilirsiniz.

Gerçek rüyalardan Hz. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.) Hahisi-şeriflerinde şöyle buyurmuştur: "Müminlerin Rüyası Nübüvvetin 46 bölümünden bir tanesidir." Müminlerin rüyalarının yakın gelecekte olmayacağı da Peygamberimizin bir hadisidir.

Şeytani rüyalar ise şeytanın kalbe verdiği ve insanlarda korku ve endişe uyandırmak için verdiği yanılsamalardır. Adil olmak gerekirse, birçok rahatsız edici rüyanın kaynağı şeytani olabilir.

Son olarak günlük hayatımızın etkisi altında gördüğümüz rüyalar bir şey ifade etmeyebilir. Bilinçaltı tarafından oluşturulan rüyalar olabilir.

RÜYADA KAN GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Çoğu alim, rüyada görülen kanı haram hırsızlığa veya rüyayı görenin işlediği bir günaha işaret olarak yorumlar. Dolayısıyla rüya sahibinin serveti artacak veya haram mallar edinerek günah işleyecektir.

Bilinmeyen bir yerden kendi gömleğinde kan gören kimse, ona ilmi olmayan bir yerden yalan sözler gösterir. Ya da gömleği kendi kanı ile bulaşmışsa, hırsızdan yalan sözler işitecektir.

• Damardan kan aktığını görmek, zenginsen fakirliğe, fakirsen zenginliğe delalet eder.

• Rüyada havuza kan damlaması, dedikodu yapılmasına, iftira atılmasına, dişlerin kanamasına, akraba ve diğer akrabaların yaralanmasına delalet eder.

• Rüyada elini kanla yıkayan kişinin hayatında gerçekten istediği şeylere ulaşacağına ve hedeflerine ulaşacağına delalettir.

• Rüyada makat kanaması, kişinin günahtan kurtulacağına işarettir.

RÜYADA KAN AKTIĞIN GÖRMEK

Vücutta herhangi bir yara, morluk, yanık veya başka bir şey olmamasına rağmen kan aktığını görmek büyük bir kaybın olduğuna işarettir. Ancak vücuttaki bir yara çok kanarsa, bu, maddi ve manevi büyük nimetlere ulaşılacağına ve büyük ilerleme kaydedileceğine işarettir.

Bıçak, kurşun ve benzeri silah yaralarından vücuttan kan geldiğini görmek, kısa zamanda servetinizin artacağına, miras yoluyla maddi imkanlarınızın artacağına veya hayırlı bir yolculuğa çıkacağınıza işarettir.

Diğer uzmanlara göre rüyada kan aktığını görmek; Hasta ise iyileşeceğine, sağlığına ve esenliğine kavuşacağına, zengin ise malının bir kısmının yok olacağına, fakir ise malı çoğalıp zenginleşeceğine delalet eder.

RÜYADA ADET KANI GÖRMEK

Vücudun herhangi bir yerinde kan varsa ve adet kanıyla kaplı olduğunu görürseniz, haram yollardan servet ve kazanç elde edeceğinize, ancak kan üzerinize dökülmezse, aklanacak ve suçsuz olacaksın.

RÜYADA KAN İŞEDİĞİNİ GÖRMEK NEYE İŞARET EDER?

Bu rüyanın yorumları çok farklı şekillerde yorumlanmıştır. En yaygın yorumlar şu şekildedir: hastalıktan kurtulmak, rahat yaşamak, uzun bir yolculuğa hazırlanmak, hapisten çıkmak ve özgür olmak demektir.

Cami bahçesinde kan işeniyorsa sevinç ve saadete, ateşte kan varsa hırsızlık veya hırsızlıkla temasa, az kan varsa çok az şeye işaret eder.

Diğer müfessirlere göre kanlı idrar görmek, ileride sorunlardan kurtulmak, iyi veya kötü gibi beklenmedik durumlarla karşılaşmak veya zorluklardan sonra rahatlamak anlamına gelir.

RÜYADA KAN İÇMEK NE ANLAMA GELİR?

Rüyada kan içmek hakkında iki farklı görüş vardır. Bunlardan ilki; Bu, yasadışı yollardan elde edilen paralarla destek olarak yorumlansa da, bir başka yorum da sevdiklerine yapılan yardımın amacına ulaşamamasıdır.

RÜYADA KAN KUSMAK

Kan kusmak iki farklı şekilde yorumlanır. Buna dayanarak;

Rüyada kan kustuğunu gören kişi, yaptığı hatalardan dönmek isteyip bunları telafi etmeye çalıştığına yorumlanır. Bu kişi affedilemez hatalar yaptı ve bu nedenle çok suçlu. Bu hatalar, acılar ve endişeler kişinin psikolojik olarak zor zamanlar geçirdiğini, özel ve iş hayatında her şeyin yolunda gitmediğini gösterir.

Alışkanlıkla edinilen haram mal ve parçaların insana zarar vereceği ve pişman olacağı bir başka yorumdur. Genel olarak rüyayı gören kişiye yaptığı tüm hatalar için Allah'tan af dilemesi ve tövbe etmesi için bir uyarı olarak da kabul edilir.

Bazı rüya yorumcularına göre rüyada kan kusmak, kötü bir hastalıktan kurtulacağınıza, rahatlamaya ve huzura kavuşacağınıza delalettir.

RÜYADA KAN TÜKÜRMEK

Rüyada kan tükürmek veya ağzınızdan tükürmek, birisi hakkında kötü sözler duyacaksınız. Pantolonunuza veya gömleğinize kan tükürdüyse, kadınlar hakkında genel bir yargıda bulunduğunuzu gösterir. Ağızdan çok miktarda kan tükürdüğünü görmek, hayalperestin servetinde bir azalma anlamına gelir.

RÜYADA BURUNDAN, GÖZLERDEN, KULAKLARDAN VE KAFADAN KAN GELMESİ

Burundan akan kan koyu ve koyu renkli ise hamile kadının düşük yaptığına, kanın sulu, sıvı ve bol olduğu anlamına gelir. kişinin harama bulaşmış olmasıdır.

Gözden Gelmesi: Bu genellikle bir kişinin bir aile üyesinden kötü sözler duyduğu anlamına gelir, ancak uzun süredir görüşmedikleri ve özür dileseler bile özür kabul etmeyecekleri anlamına gelir. Bir başka görüşe göre yılan, çocuklarına ayrımcılık ve adaletsizlik gösterir.

Kulaktan Gelmesi : Böyle bir rüya, başka bir şehir veya ülkede yaşamak için taşınacağınıza, sizi çok seven kişinin uzaklaşacağına ve hasretle çeşitli kaygılarla karşılaşacağınıza yorumlanır.

Kafadan Gelmesi: Rüyayı gören kişinin birdenbire büyük borçlara düştüğüne, para ve mal sıkıntısı çektiğine, bu zamana kadar maddi ve manevi destek oldukları kişilerin bu zor zamanlarda onu rahat bırakıp ondan uzaklaşmalarına delalet eder.

Rüyada kara kan görmek Ayrıca rüyada kara kan görmek kişinin şu anki hayatının tamamen farklı bir şekilde değişeceğine ve gelecekte çok saygın bir insan olacağına delalettir. Ancak kara kan gören kişinin daha zengin bir hayat yaşayacağına işaret olarak kabul edilir.

RÜYADA SİYAH KAN GÖRMEK

Rüyada siyah kan, gelecekte büyük bir lider olacağına ve önemli bir güven kazanacağına delalettir. Kanınız alınırsa ve kan alıcısı gençse, düşmanlarınızdan biri olabilir. Veya kan alıcısı yaşlı bir kişi ise, ailede ebeveyn olarak adlandırılır. Vücudunuzdan kirli kanın çekildiğini gördüyseniz, bu hastalıktan kurtulacaksınız demektir.

RÜYADA KAN ALMAK, KAN VERMEK VE KAN BAĞIŞLAMAK NE DEMEKTİR?

Rüyada kan vermek, bir grup insanın bir araya araya geleceğine ve bunun sonucunda büyük sorumluluklarınızı yerine getirmek için zorlukların üstesinden gelebileceğinize ve bir çıkmazı çözeceğinize delalettir.

Bir diğer yorum ise; Bir başkasına verdiğiniz kan, kötü bir durumdan kurtulacağınıza, yardım ve refaha kavuşacağınıza delalet eder.

Bağışlanan kanla başka birinin hayatını kurtardığınızı görmek, manevi hayatınız için çok olumlu olarak yorumlanır. Bu, ahiret hayatınız için pek çok hayır biriktirdiğinizin ve bu dünyada yaptığınız iyiliklerin Allah katında çok değerli olduğunun bir alametidir. Bu rüya aynı zamanda geride güzel şeyler bırakacağınıza ve iyi bir insan olarak hatırlanacağınıza delalet eder.

Bu adam şerden kurtulur, teselli ve huzur bulur, sır tutar. Bu kişi fakir ise ona farklı kapılar açılacak, zengin ise daha da zenginleşecektir.

RÜYADA KAN AĞLAMAK NE DEMEKTİR?

Rüyada kanlı gözyaşı dökmek, önemli bir fırsatı kaçırmak anlamına gelir. Bu nedenle hayalperest, kaçırdığı fırsattan pişmanlık duyar ve vicdanıyla baş başa kalır. Aynı zamanda bu rüya, bir kişi hakkında kötü düşünceler beslemek ve onu düşman olarak görmek olarak yorumlanır.

RÜYADA KAN DAMLASI GÖRMEK

Rüyada görülen kan damlasının hangi cisimle görüldüğüne göre yorumu değişir. Halının üzerinde bir damla kan gördüyseniz, evinize gelenlerin sizin hakkınızda dedikodu ve dedikodu yapacağına, mutfak tezgahınıza damla damla kan gelmesi ise verimsiz gelir, maddi sıkıntı ve maddi sıkıntılar yaşayacağınıza işarettir.

Giysilerinizde kan damlaları varsa, hatalarınızdan ders aldığınızı, tövbe ettiğinizi, Allah'tan bağışlanma dilediğinizi ve tövbe ettiğinizi gösterir.

RÜYADA KAN LEKESİ GÖRMEK VEYA KAN TEMİZLEDİĞİNİ GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Kan lekesi, kişinin bu durumdan dolayı ağır bir mal ve maddi kayba uğradığını ve ruhsal bir rahatsızlık geliştirdiğini, belirli bir süre sonra bile yaşananların izlerinin kolayca silinemeyeceğini gösterir. İyi yönetilen bir işletmenin bozulması, bir ortaklık varlığında ortaklar arasında anlaşmazlıklar ve tartışmalar, mali işlerin bozulması ve birçok kafa karıştırıcı olay olarak da yorumlanır.

Bir kimse rüyada kanını temizlerse, aileden miras alacağına işarettir. Başkasının kanını temizlerse, çok iyi bir iş teklifi alacağına ve kariyerinde daha üst sıralara yükseleceğine delalet eder. Duvardaki kanı temizlerse, düşmanlarına karşı kazanacağı zafer anlamına gelir.

RÜYADA AKAN KANIN DURDURULMASI

Kötü şeylerden arınmak, büyük kazançlar elde etmek için büyük çaba sarf etmek, yapılan hataları geri almak, çevreyi değiştirmek ve hayalperestin inancını güçlendirmek anlamına gelir. Kanamanın durduğunu gören kişinin kendisinden küskünlük ve öfkeyi uzaklaştırması, eski hesapları kapatması olarak yorumlanır ve bu yeni bir başlangıcın eşiğindedir.

RÜYADA KANLAR İÇİNDE HAYVAN GÖRMEK

Rüyada kan içinde hayvan görmek, bu şekilde geçim kaynağının bereketli ve çoğalacağına yorumlanır. Öte yandan kişinin kendisini günahlardan arındırarak ve vicdanını tatmin ederek önemli kararlar aldığını da gösterir.

RÜYADA KAN KAYBINDAN ÖLMEK NE ANLAMA GELİR?

Bu durum tam tersi şekilde yorumlamıştır. Kişinin kendini daha iyi hissettiğini gösterir. Kaybedilen malın bulunacağına, mali durumunuzda çok paranın olduğuna, tüm kötü durumların sona ereceğine ve daha iyi bir hayat yaşayacağınıza delalet eder. Yaşadığınız güzel olaylardan dolayı yeniden doğmuş gibi, esenlik olarak da yorumlanır.

RÜYADA ELİNE KAN BULAŞMASI NE DEMEK?

Sevdiğiniz arkadaşınıza veya akrabanıza söylediğiniz kötü sözler için o insanlardan özür dilemeniz gerekiyor ama durumu düzeltemeyeceğinizi ve insanlardan ağır sözler duyacağınıza işarettir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN