Sezai Karakoç'tan 10 Muharrem açıklaması: Önderimiz Hz. Hüseyin'i rahmetle anıyoruz

Sezai Karakoç'tan 10 Muharrem açıklaması: Önderimiz Hz. Hüseyin'i rahmetle anıyoruz

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, Muharrem ayı ve Hz. Hüseyin’in şehadeti vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı. Karakoç, 'Önderimiz Hz. Hüseyin'i rahmetle anıyoruz' dedi.

Şair, mütefekkir ve Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç 10 Muharrem ayı dolayısıyla İslam alemine 'Birlik ve Beraberlik' mesajı verdi.

Son zamanlarda peş peşe gelen yangın, sel gibi doğal afetler başta olmak üzere yaşanabilecek kaotik ortamlara karşı da uyanık olmak gerektiğini vurgulayan Karakoç, açıklamasında "Milletimiz İslam milletinin dünü, bugünü ve yarınını iç içe şuurumuzda canlı olarak bulunmalıdır ki hep uyanık olalım ve başımıza gelen felaketleri bir daha yaşamayalım" ifadelerini kullandı.

İşte Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç'un açıklaması:

İslam’ın savunmasında kıyamete kadar önderimiz ve örneğimiz Hazreti Hüseyin’i rahmetle anıyoruz.

UYANIK OLALIM

Daha önceki bildirilerimizde, konuşmalarımızda ve yazılarımızda belirttiğimiz gibi, milletimiz İslam Milletinin dünü, bugünü ve yarını iç içe şuurumuzda canlı olarak bulunmalıdır ki hep uyanık olalım ve başımıza gelen felaketleri bir daha yaşamayalım.

Kendi takvimimizin aylarından olan muharrem ayı, yılın ilk ayıdır. Bu ayda tarih içinde İslâm Milletinin geçmişinde dönüm noktaları olan olaylar yazılmış ve anlatılmıştır.

Şüphesiz, bunların içinde en acısı ve kıyamete kadar unutulmayacak ve yüreğimizi yakıp duracak olanı Hz. Hüseyin’in ve kendisiyle birlikte olanların şehadetidir.

ZULME KARŞI DURDU

Hz. Hüseyin, kendisinin ve yakınlarının hayatları pahasına, İslâm’ın gerçek doğrultusundan, anlamından ve amacından saptırılmasına, ruhundan mahrum edilip sadece dış görüntüden ibaret bırakılmasına razı olmamış, karşısındakilerin gücüne bakmaksızın, yanlışa, kötülüğe, zulme ve nankörlüğe karşı durmuş, savaş açmış, Hak ve Hakikatin sancağını gökte dalgalandırmış ve bize, kıyamete kadar, din yolunda, hakikat uğrunda savaşma örneği olmuş ve hepimize Hak yolunda savaşma görevini ve geleneğini bir miras olarak bırakmıştır.

Bugün de, Müslümanlar, birlik ve beraberlik içinde, kendi medeniyetlerini en ileri seviyeye getirerek, insanlık düşmanlarının kötülüklerine engel olmak için ayakta dimdik durmalı, Doğu-Batı savaşını önleyerek insanlığı kurtarmalıdır. Bu kurtuluşu Büyük İslam Birliği’nden başka sağlayacak bir güç de yoktur.

Bu on muharrem gününde, Hazreti Hüseyin’i ve onunla birlikte savaşarak şehit olan yakınlarını rahmetle anar, onların yolunda, dâvamızda bizi diri, muzaffer, yanlışlıklardan korunmuş tutup ahirete yüzü ak ve alnı ak olarak ulaştırmasını Allah’tan dileriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN