Zonguldak'ta hastanede patlama: 2 sağlık çalışanı yaralandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Acil Servisi’nde oksijen tüpü patlaması sonucu bir hemşire, bir sağlık personeli yaralandı. Patlama anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Zonguldak'ta, hastanenin acil servisinde oksijen tüpünün patlaması sonucu 1 hemşire ile 1 temizlik görevlisi yaralandı.

Meydana gelen patlama sonucu yüzünde yanıklar oluşan hemşire Gizem Elif Türk, yanık ünitesi bulunan Kocaeli Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Türk'ün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

zonguldaktaki-hastanede-oksijen-tupu-patladi-2-yarali-4-7697-dhaphoto5.jpg

Olay, saat 13.30 sıralarında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde meydana geldi. Acil serviste bulunan oksijen tüpü, büyük gürültüyle patladı. Patlama sonucu hemşire Gizem Elif Türk ve temizlik görevlisi Yılmaz Yapıcı yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından hastanede tedaviye alındı. Merkez Başhekimi Doç. Dr. Özcan Pişkin, patlamayla ilgili incelemenin devam ettiğini, yaralıların tedavi altında olduğunu söyledi.

zonguldaktaki-hastanede-oksijen-tupu-patladi-2-yarali-4-7697-dhaphoto2.jpg

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde meydana gelen oksijen tüpü patlaması ile ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını söyledi. Patlamanın nedenini araştırdıklarını belirten Doç. Dr. Pişkin, "Saat 13.10 sıralarında acil servisimizde küçük bir patlama meydana geldi. Açıkçası sebebini tam olarak bilmiyoruz. Olay savcılıkta ve soruşturma devam ediyor. 2 arkadaşımız yaralandı. 1 hemşire ve 1 personel arkadaşımız. Genel durumları iyi. Hayati tehlikeleri bulunmuyor. 1 arkadaşımızı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'ne sevk ediyoruz" dedi.

zonguldaktaki-hastanede-oksijen-tupu-patladi-2-yarali-4-7697-dhaphoto3.jpg

PATLAMA ANI KAMERADA

Oksijen tüpü patlaması olarak açıklanan olayın görüntülerinde hemşire Gizem Elif Türk ve temizlik görevlisinin tezgahta henüz bilinmeyen bir maddeyle ilgilendikleri görülüyor. Ardından bir anda parlayan alev topu, Türk ve Yapıcı'ya sıçrayarak alevler içinde bırakıyor. Hastanedeki patlamada yaralananlardan hemşire Gizem Elif Türk, doktorların yaptığı ilk müdahaleden sonra yanık ünitesi bulunan Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

zonguldaktaki-hastanede-oksijen-tupu-patladi-2-yarali-4-7697-dhaphoto4.jpg