Yaz saati uygulaması değişecek mi? Bakandan yaz saati açıklaması | Son dakika haberleri

Yaz saati uygulaması değişecek mi? Bakandan yaz saati açıklaması | Son dakika haberleri

Bakan Müezzinoğlu yaz saati uygulaması ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Yaz saati uygulaması değişecek mi? Öğrencilerin sabah karanlığında güneş doğmadan okula gitmeleri, memurların gün aydınlanmadan yollara düşmeleri defalarca tartışılmıştı. Saatlerde değişiklik ile ilgili son dakika haberlerine anlık olarak sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saatlerin değişip değişmeyeceğine ilişkin açıklama yaptı. Peki yaz saati uygulaması değişecek mi? Kış saatine ne zaman geçilecek? Ekim ayında geçilmesi gereken kış saati uygulaması yerine yaz saatine devam edilmesi birçok şikayeti de beraberinde getirdi. Özellikle öğrencilerin ve çalışanların sabah karanlığında okula ve işe gidiyor olması yaz saati uygulamasına yöneltilen başlıca şikayetler olmuştu. Bakan Müezzinoğlu yaz saati uygulaması ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Ayrıntılar haberimizde...

16-12/15/resized_c6379-9572154c54f6fc0e94237de5e8890bc51a221d11

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaz saati uygulaması ile ilgili açıklama yaptı. Gelen şikayetler üzerine değerlendirme yaptıklarını belirten Müezzinoğlu;  “Şu anda ilk defa bu yıl yaz saati uygulamasına ülke olarak geçmedik, bunun artıları eksileri değerlendirilir. Yaşanan sorunlar veya getirdiği artılar değerlendirilir” dedi.

16-12/15/page_cocuklarimiz-okula-karanlikta-gitmesin-saatler-yeniden-geri-alinsin_910779551

YAZ SAATİ UGYULAMASI DEĞİŞECEK Mİ? 

Bakan Müezzinoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Yaz saati uygulamasında, öğrenciler için bir düzenleme yapılırsa, çalışan anne-babalar için de bir düzenleme söz konusu olur mu?" sorusuna Müezzinoğlu, “Şu anda ilk defa bu yıl yaz saati uygulamasına ilk defa geçmedik, bunu artıları, eksileri değerlendirilir. Yaşanan sorunlar veya getirdiği artılar değerlendirilir. Bunlar çok farklı boyutlarıyla değerlendirilir. Ama bu değerlendirmeleri hükümet olarak yapmadan şu anda bir değerlendirme sürecini ifade edebilirim. ‘Şöyle olsun’ demek değerlendirmeden sonra çıkacak karardır” diye cevapladı.

16-12/15/e258ba8afff9c142c6f9259a8c3d1a84a4ef670b-1481807503

UYGULAMAYA YÖNELTİLEN ŞİKAYETLER ARTTI

Ekim ayında geçilmesi planlanan fakat enerjiden tasarruf amacıyla ertelenen ve yaz saatine devam edilen uygulama, Türkiye'de bir ilk olmuştu. Enerjiden tasarruf konusunda önemli bir adım olarak değerlendirilen yaz saati uygulamasının devamı kararı çeşitli konularda da vatandaştan tepki çekti. Özellikle öğrencilerin sabahın erken saatlerinde daha güneş doğmadan kalkıp okula gidiyor olmaları hem öğrenciler hem aileleri tarafından şikayet edilmişti. Aynı şekilde çalışanlar da henüz gün aydınlığa kavuşmadan çalışmak için yolların yollara düşmenin zorluğundan bahsederek yaz saati uygulamasının devamı konusunda tepki göstermişti.

Bakan Müezzinoğlu yaz saati uygulamasına yönelik yaptığı son dakika açıklamasında yaz saati ugyulamasına devam ediliyor oluşunun artı ve eksi yönlerinin değerlendirilebileceğine değindi. Gerekirse iş ve okul saatlerinin uygulama saatine göre yeniden uyarlanması söz konusu olabilir diyen Müezzinoğlu, uygulamada geri adım atılmayacığını dile getirdi.

16-12/15/yaz-saati-uygulamasi-kaldirilacak-mi-9059623_5747_o

Bakan Müezzinoğlu yaz saati uygulaması ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Yaz saati uygulaması değişecek mi? Öğrencilerin sabah karanlığında güneş doğmadan okula gitmeleri, memurların gün aydınlanmadan yollara düşmeleri defalarca tartışılmıştı. Saatlerde değişiklik ile ilgili son dakika haberlerine anlık olarak sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN