Yaz saati uygulaması uzadı! - Memurların çalışma saatleri değişiyor!

Yaz saati uygulaması uzadı! - Memurların çalışma saatleri değişiyor!

1 Kasım seçimlerinin gün ışığında ve güvenlik içinde geçebilmesi için 24 Ekim gecesi sona erecek "yaz saati" uygulaması uzatıldı. Peki saatler ne zaman geri alınacak? Yaz Saati uygulaması ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde.

Enerji Bakanlığı, 1 Kasım seçimlerinin gün ışığında ve güvenlik içinde geçebilmesi için 24 Ekim gecesi sona erecek "yaz saati" uygulamasını uzatacak. Saatler ne zaman geri alınacak? Yaz Saati uygulaması ne zaman bitecek? Saatler ne zaman geri alınacak? Yani 2015 yaz saati uygulaması ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Doğu ve Güneydoğu’da sandıkların saat 16.00’da kapanacak olması, saatlerin geri alınması halinde bölgede havanın erken kararması karşısında, yaz saati uygulamasına 8 Kasım’a kadar devam edilmesi planlanıyor.

8 Kasıma ertelendi

Sabah’ın haberine göre, uygulama 8 Kasım’a ertelenecek. Böylece bölgede sandıkların akşam karanlığında açılmasının önüne geçilecek.

Bilindiği gibi 29 Mart 2015′te gün ışından daha fazla yararlanılabilmesi için saatler 1 saat iler alınmıştı. Peki saatler ne zaman geri alınacak? Günler kısalıyor ve saatlerin geri alınma zamanı giderek yaklaşıyor. Kış saati uygulaması ne zaman başlayacak sorusunun cevabı resmi gazete yayımlanan bakanlar kurulu kararında!

17 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar kurulu kararına göre saatler 25 Ekim Pazar günü ise saat 04.00′ten itibaren de 1 saat geriye alınacaktı fakat 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimde doğu illerinde karanlıkta oy kullanmaması için kış saati uygulamasına 8 Kasım’da geçilmesine karar verildi.

Doğu ve Güneydoğu’da sandıkların saat 16.00′da kapanacak olması, saatlerin geri alınması halinde bölgede havanın erken kararması karşısında, yaz saati uygulamasına 8 Kasım’a kadar devam edilmesi planlanıyor. Uygulama 8 Kasım’a ertelenecek. Böylece bölgede sandıkların akşam karanlığında açılmasının önüne geçilecek.

Yaz saati uygulaması nedir?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Ülkemizde de he sene yaz saati uygulaması yapılmakta ve sonbaharda normal saate geri dönülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN