Yazarımız Asım Gültekin Hakk'ın rahmetine kavuştu

Yazarımız Asım Gültekin Hakk'ın rahmetine kavuştu

Yazarımız Asım Gültekin geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Edebiyat eleştirisi ve dil araştırmaları başta olmak üzere kültür ve sanat alanında çalışmalarıyla tanınan Gültekin'in acı haberi KARAR ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.

Yazarımız Asım Gültekin, Yalova'daki evinde vefat etti. Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gültekin'in acı haberi sevenlerini yasa boğdu.

İstanbul’da yaşayan Asım Gültekin'in birkaç günlüğüne dinlenmek için Yalova’daki evine gittiği, kendisinden haber alamayan eşi Nurdan Gültekin'in tanıdıkları ve polise haber vermesi üzerine acı haberinin alındığı öğrenildi.

Öğretmenlik mesleği boyunca yetiştirdiği binlerce öğrenciye ufuk çizen, Türkçe’ye olan tutkusuyla bilinen Gültekin'in ani vefatı Kültür Sanat dünyasını yasa boğdu.

İSTANBUL'DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

Karar yazarı Asım Gültekin için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı düzenlenecek.

Dün Yalova'da geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk'ın rahmetine kavuşan yazarımız Gültekin'in cenazesi, bugün ikindi vakti Amasya/Taşova Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Doğu Mahallesi Kabristanlığı'na defnedilecek.

Yazarımız Gültekin'in yaşamını sürdürdüğü İstanbul'daki dostları ve öğrencileri için de aynı vakitte İstanbul Fatih Camisi'nde de gıyabi cenaze namazı düzenlenecek.

KELİMELER TUTKUSUYUDU

Karar Gazetesi'de kuruluşundan beri etimoloji yazıları yazan Gültekin 1975'te Amasya Taşova'da doğdu. Lise öğrenimini Kartal Anadolu İHL ve Taşova İHL’de tamamladı. Kartal Anadolu İmam Hatip’te kültürel çalışmalara öncülük etti. Marmara Üniversitesi AEF Edebiyat Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Biat dergisini yılda bir sayı olarak 5 yıl çıkardı, Seher dergisini devam ettirdi.

Gültekin, Biat, Seher gibi 50’den fazla edebiyat dergisinin yayın hayatına başlamasına vesile oldu. Yörünge, Yediiklim, Yeni Şafak, Sağduyu, Milli Gazete, Vakit gazetesi ile Şehrengiz, Düş Çınarı, Kırklar, Gerçek Hayat, Genç gibi birçok mecrada edebiyat yazıları yayımlayan Gültekin, son olarak eğitmenlik görevinin yanı sıra İz Yayıncılık’ta Rasim Özdenören kitaplarının editörlüğünü yürütüyordu.

Uzun süre Dünya Bizim kültür sanat sitesinin ve Cafcaf mizah dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürüten Gültekin, yüzlerce seminer, konferans ve toplantının da mimarı olarak tanınıyordu. Sirkeci Garı’nda gerçekleşen Dergi Fuarı’nın da mimarı olan Gültekin, yıllarca edebiyat dergilerinin bir çatı altında toplanması için büyük emekler verdi, TÜRDEB (Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği) başkanlığını yürüttü.

2008'de yılın öğretmeni seçilen yazarımız, TÜRDEB (Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği) Başkanıydı.

Gültekin, Kültür sanat dünyasında sözlük ve seyahate olan ilgisiyle biliniyordu.

Yazarımız Gültekin’in cenaze bilgileri ilerleyen saatlerde açıklanacak.

KARAR ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Asım Gültekin'in acı haberi üzerine dostları ve siyasiler taziye mesajı paylaştı:

davutoğlu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN