Asıl Kürt düşmanı PYD’dir

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hür Suriye Ordusu ile beraber yürüttüğü “Fırat Kalkanı” harekâtını Kürt düşmanlığına bağlayabilmek için, Kürt’ü azılı İslam düşmanı ırkçı ve bozguncu kâfir olarak tasavvur etmek lazım.

Öyle tasavvur etmeyenler geri dursun lütfen.

***

PYD/YPG’nin kontrol ettiği topraklarda Türkmenler ve Araplar “etnik temizliğe” tabi tutulurken, mütedeyyin Müslüman Kürtlere de nefes aldırılmıyor.

Örgüt lideri Salih Müslim’in öz ağabeyi bile “İslamcı” diye hicrete zorlandı.

Irak Kürdistanı Bölge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin anlattığına göre, kendilerine sığınan Rojavalı Kürt aşiretlerinin liderleri, PYD/YPG’den gördükleri zulmün Esed rejiminden gördükleri zulmü arattığını söylüyorlar.

Rojava’da kurulması planlanan devlet, Müslüman Kürt halkının devleti değil, Kürt halkının Müslümanlığına savaş açanların diktatörlüğüdür.

Bunun da ötesinde, Türkiye’nin önüne set çekerek İttihad-ı İslam potansiyelinin köküne kezzap suyu dökme projesidir.

Barzani’ye taarruz da bu projenin bir parçası.

***

Suriye ve Irak’ın Türkiye ile sınır hattı boyunca Türkiye’ye ve İslam dünyasına azılı düşmanlığı meslek edinmiş bir rejim hüküm sürecek (beri tarafta zaten İttihad-ı İslam düşmanı İran devleti var) ve böylelikle Türk, Kürt, Arap ve sair Müslüman halkların birleşme potansiyeli ortadan kalkacak…

Plan bu...

Sadece Batı’nın değil, İran devletinin de planı.

İran devleti herhalde Suriye’nin tamamına Nusayri faşisti “Şebbiha”nın, Irak’ın da tamamına Şii faşisti “Haşdi Şaabi”nin hakim olmasını tercih ederdi ama bu mümkün görünmediği için PKK/PYD projesine sıcak bakıyor.

***

Sykes-Picot’culukta Batılıları yaya bırakmaya azmeden İran devletinin resmi ve gayri resmi ajansları, Suriye’ye giren Türk Silahlı Kuvvetleri’ne niye çamur atıyor sanıyorsunuz?

Çünkü İran devleti, kendi basını vasıtasıyla itiraf ettiği gibi, evet “Türkiye’nin Arap âlemiyle birleşme ihtimalini ortadan kaldırmak için Suriye ve Irak’ta Türkiye’yi durduracak bir hat” inşa etmeye çalışıyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri o hattın inşasını ‘sabote’ etmiş bulunuyor.

***

Yazının başına dönecek olursak:

Müslümanlıktan geçen Kürtler neyse de, elhamdülillah Müslüman olduklarını söyleyen Kürtler, sırf “Kürt devleti” diyor diye PKK/PYD’yi nasıl kendi temsilcileri olarak görür, onların siyasi projelerini nasıl sahiplenirler?

“Teşbihte hata olmaz” derler ama velev ki biraz hatalı olsun; Sünni ve İslamcıyım diye ben de Bağdadi Grubu’na mı katılayım, tövbe estağfirullah!

***

Bir de “Fırat Kalkanı” harekâtını “Kürt koridoruna karşı hamle” söylemiyle destekleyen şuursuzlar var.

Hiç desteklemesinler, daha iyi.

Kendini Kürtlüğün temsilcisi gibi takdim eden PKK/PYD’nin ekmeğine bundan güzel yağ sürülemez.

***

Suriye’de Bağdadi Grubu ve PKK/PYD fitneleriyle savaşan askerlerimizin (TSK yahut Hür Suriye Ordusu) kazandığı her mevzi, Türk-Kürt-Arap’ın müşterek mevziidir vesselam.

F.Gülen’i kim çağırdı?

F.Gülen’in birbirinden sansasyonel açıklamaları birbirini kovalıyor.

Geçenlerde, Haçlı istilasının çok da kötü bir şey olmadığı yönündeki sözleriyle sallamıştı ortalığı.

Şimdi de cami hocalığı günlerinde, Sultan II. Murad tarafından sabah namazına kaldırıldığını anlattığı videosuyla sallıyor.

Sultan II. Murad, ismiyle çağırarak uyandırırmış kendisini!

Haçlılara kök söktüren Sultan Murad’la ne işi olur bu melunun?

Karıştırıyor herhalde.

Haçlı Seferlerini başlatan Papa Urbanus çağırmıştır onu.

YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum