Bu müstesna ânın tadını çıkaralım

İktidar ve muhalefet arasındaki nezaketsiz, düpedüz kaba ilişkiden gına getirmişken…

“Efendilik nerede? Asalet nerede? Medeniyet nerede?” diye feryat ederken…

Ve siyasetteki karşılıklı sertliğin memleketi nereye sürüklediğini kara kara düşünürken…

O da ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve daha birçok muhalefet lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Twitter üzerinden geçmiş olsun mesajı yayımladı ve Erdoğan hepsine -yine Twitter üzerinden- ayrı ayrı teşekkür etti.

Normal şartlar altında bunda bir fevkaladelik görmek anormal olurdu ama şartlar normal değil ve gördüğümüz fevkaladeliğe çocuklar gibi seviniyoruz.

Çocuklar gibi seviniyoruz, çünkü iktidar-muhalefet ilişkisinde mumla aradığımız âdâb-ı muâşeretin bir anlığına da olsa ihyası ruhumuzu okşuyor ve çünkü “Siyasette insanlık ölmemiş” diyebiliyoruz.

Gelin, mezkûr muhalefet liderlerinin o mesajlarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o mesajlara cevaplarını tek tek okuyalım.

Zaten okumuşsak da bir kere daha okuyalım.

İyice tadını çıkaralım bu müstesna ânın.

***

KILIÇDAROĞLU: “Koronavirüs testi pozitif çıkan @RTErdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.”

ERDOĞAN: “Kemal Bey, şahsım ve eşim adına geçmiş olsun dilekleriniz için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

***

AKŞENER: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.”

ERDOĞAN: “Meral Hanım, eşim Emine hanımla birlikte iyi temennileriniz için teşekkür ediyoruz.”

***

DAVUTOĞLU: “Koronavirüs testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifa diliyorum. Rabbim tüm hastalarımıza bir an önce sağlıklarına kavuşmayı nasip etsin.”

ERDOĞAN: “İyi temennileriniz için eşim ve ben sizlere teşekkür ediyoruz Ahmet Bey.”

***

BABACAN: “Koronavirüs testleri pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun temennilerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.”

ERDOĞAN: “Ali Bey, geçmiş olsun temennileriniz için şahsım ve eşim adına teşekkür ediyorum.”

***

KARAMOLLAOĞLU: “Koronavirüs testleri pozitif çıkan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın @RTErdogan ve Sn. @EmineErdogan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.”

ERDOĞAN: “Temel Bey, geçmiş olsun temennileriniz için Emine hanımla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olun…”

***

Ben de cumhurbaşkanımıza ve eşi hanımefendiye şifa, siyaseti güzelleştiren bu karşılıklı nezakete ise beka dilerim Cenâb-ı Hak’tan.

YORUMLAR (65)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
65 Yorum