Bu neşeyi çok görmeyin millete

Onca şehidimiz varken millet meydanlarda niye gülüp
eğleniyor diye kızmayın kardeşim. O meydanlarda Kur’an okuyor, dualar ediyor, şehitlere selam gönderiyor millet; sonra da zaferini kutluyor.

Kutlamasın mı?

Zafer türküleri söylemesin mi?

Sevinç gösterileri yapmasın mı?

Koca bir işgal ordusunu geri püskürtmüş, askerî cuntaların köküne kibrit suyu dökmüş, asırlık bir kâbustan uyanmış; şöyle ağız tadıyla bir gülmesin mi?

Şükür ifadesidir milletin yüzünde açan güller.

***

“Ama tehlike geçmedi ki…”

Geçmesi için gerekenler yapılıyor ama.

FETÖ’nün canına okunuyor.

Potansiyel cuntaların da iflahı kesiliyor.

Jandarma, tepeden tırnağa sivillerin kontrolüne geçirildi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nı dağıtmak, yaverlik müessesesini lağvetmek, tankları Başkent’ten uzaklaştırmak, yani devletin merkezine düşen asker gölgesini kaldırmak için düğmeye basıldı.

Darbe üreten harp okullarını kapatmak için harekete geçildi.

Ordu içindeki bütün tayin ve terfiler Milli Savunma Bakanlığı’nın onayına bağlandı.

Öte yandan, milli iradenin stratejik mevzilerinde (Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi vs.) hava savunma sistemleri kuruluyor.

Bu süreçte belediyelerin ‘zırhlı birlikleri’ de her ihtimale karşı askerî kışlaların kapılarını tutmaya devam ederek potansiyel bir kalkışmanın önünü kesiyor.

Biraz neşelenerek zaferin tadını çıkarmanın ne mahzuru olabilir ki?

***

Ve… Ve… Ve…

Milliyetçi Hareket Partisi, liderinden en basit neferine kadar, Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetin yanında yer alıyor bu süreçte...

Cumhuriyet Halk Partisi, Taksim’de düzenlediği ‘Darbeye Hayır!’ mitingine AK Partilileri de davet etti ve AK Partililer o davete memnuniyetle icabet etti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, milli iradenin düşmanlarına karşı birlik ve beraberlik resmi verdi…

Siyasette, medyada 15 Temmuz gecesine kadar birbirine vurup duran kimseler şimdi yumruklarını birleştirip müşterek düşmana vuruyorlar…

Restlerin yerini jestler aldı…

Karşılıklı dostluk ve anlayış had safhada…

İç savaş senaryoları yerlerde sürünüyor, elhamdülillah.

***

Asayiş berkemal ve milli iradeyi ihya sürecinde işler tıkırında.

Şu günlerde mutlu olmamak nankörlük olur vesselam.

16-07/28/29krr13-foto.jpg

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum