Eren’in gül yüzü

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin terörle mücadelesine yardımcı olmaya çalışırken PKK’lı teröristler tarafından katledilen 15 yaşındaki Eren Bülbül, dün toprağa verildi.

İki ay evvel “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” diye yazmış Facebook’ta… Şimdi teröristler ve onların yandaşları hariç bütün Türkiye “Eren iyi ki varsın” diye sesleniyor ardından.

***

Geride aziz bir hatıra bıraktı Eren Bülbül.

Ağabeyi Arif anlatıyor: “Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, ‘Ben de askere gideceğim ve şehit olacağım’ derdi.”

Amcası Murat anlatıyor: “Eren, güvenlik güçlerimize yardımcı olmak istemiş. Görmüş teröristleri ve ‘Buradalar’ demiş. O halde bile ‘Komutanım yere yatın’ demiş.”

İyi ki varsın Eren.

Seni var eden Allah’a şükürler olsun.

Makamın şehitlik, mekânın cennet olsun.

Terörün karanlığını boğmaya vesile olsun aydınlık yüzün.

***

Eren’in fotoğraflarına bakıp bakıp katillerine lanet okuyoruz.

Gencecik kahramanımızın gül yüzü, PKK’nın çirkinliğini iyice dayanılmaz hale getirdi.

PKK taraftarları zevahiri kurtarmak için çırpınıyor ve fakat ‘15 yaşında bir çocuğun çatışma ortamında ne işi var?’ diye sormaktan öteye geçemiyor.

Asıl soru şu: Çatışma ortamı niye var?

PKK lideri Abdullah Öcalan bile “Silahlı mücadele dönemi bitmiştir” dediği halde PKK niye silah bırakmıyor, kan dökmekten vazgeçmiyor?

PKK ne diyorsa onu diyen HDP’nin önü alabildiğine açılmışken, bu parti 7 Haziran 2015’teki genel seçimlerde yüzde 14’e yakın oy almışken “ateşkes”i sona erdirip yeniden insan öldürmeye koyulmanın hainlikten ve hunharlıktan başka bir izahı olabilir mi?

Gül yüzlü Eren’in naaşı, işte bu hainliğin ve hunharlığın iyice anlaşılmasına hizmet ediyor.

***

Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de şehit düştü Maçka’daki PKK saldırısında.

Toprağa verildiği gün, doğum günüydü.

Kutlu olsun.

Sen de iyi ki varsın Ferhat.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum