Kürtlere ihanetmiş!

Türkiye, Madrid’deki NATO zirvesinde İsveç ve Finlandiya’dan istediği taahhütleri aldı.

İmzalanan memorandumun dördüncü maddesinde “Finlandiya ve İsveç, PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacaklardır” deniliyor, beşinci maddesinde ise şu ifadelere yer veriliyor:

“Finlandiya ve İsveç, PKK’nın yasaklanmış bir terör örgütü olduğunu teyit eder. Finlandiya ve İsveç, PKK ve diğer tüm terörist örgütlerin, bunların uzantılarının faaliyetleri ile iltisaklı kuruluşlar ve paravan örgütler içerisinde yer alan veya bu terör örgütleriyle bağlantısı bulunan şahısların faaliyetlerini engelleyeceklerini taahhüt eder. Türkiye, Finlandiya ve İsveç bu terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemek amacıyla aralarındaki işbirliğini artırmaya karar vermişlerdir. Finlandiya ve İsveç, bu terör örgütlerinin emellerini reddeder.”

İsveç parlamentosunda PKK/PYD/YPG’yi temsil eden “bağımsız” milletvekili Amineh Kakabaveh’e göre “Kürtlere ihanet” anlamına geliyor bunlar.

Kakabaveh, “Bir diktatörden (Putin) kaçmak için başka bir diktatörle (Erdoğan) ittifak kurdunuz” diye yükleniyor İsveç -ve dolayısıyla Finlandiya- hükümetine.

Dikkat buyurun; Kürt düşmanı Baas diktatörlüğünün başı Beşşar Esed -ve dahî diktatör Vladimir Putin- ile ittifak kuran PKK/PYD/YPG’nin elemanı söylüyor bunları!

Bir de PKK/PYD/YPG’nin kendi diktatörlüğü var; merak ediyorum, ona ne diyor Kakabaveh?

PKK/PYD/YPG’nin kontrolündeki bölgelerde, bunların ideolojisini benimsemeyen veya o ideolojiye ters düşen Kürtlerin uğradığı baskılar hakkında ne düşünüyor? (Arapların ve Türkmenlerin maruz kaldığı baskıları hiç sormuyorum, onlar zaten hiç umurunda değildir diye.)

Binlerce Kürt’ün PKK/PYD/YPG’den kaçıp Irak Kürdistan Bölge Yönetimi’ne sığınmasını nasıl değerlendiriyor?

Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesud Barzani, 2016 senesinin nisan ayında bir grup AK Partili milletvekili ile görüşmesinde bu konuya ilişkin olarak “Gelenler, Baas rejiminden bile bu kadar baskı ve zulüm görmediklerini dile getirdiler” demişti.

Kürtlere ihanetse, al sana Kürtlere ihanet!

Diktatörlükse, al sana diktatörlük!

YORUMLAR (94)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
94 Yorum