Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi

Rusya’da ilan edilen kısmi seferberlik nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye’ye gelen Rusya vatandaşları arasında çok sayıda Kuzey Kafkasyalı da var.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve refiki kuruluşlar, böyle olacağını öngördükleri için, 29 Eylül’de İstanbul’da bir istişare toplantısı düzenlemiş ve “zorunlu sebeplerle anavatandan ayrılarak geçici olarak Türkiye’ye gelecek soydaşlarımızın insani ihtiyaçlarının karşılanması ve bu doğrultuda gerekli desteğin sağlanması amacıyla Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi kurulması kararı” almıştı.

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Çerkes Dernekleri Federasyonu, Şamil Vakfı, Alan Vakfı, Kafkas Vakfı, Adige Xase, İstanbul Birleşik Kafkasya Derneği, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti, Almastı Çerkes Kadın Hareketi, Ankara Çerkes Derneği ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin katılımıyla kurulan Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi, 30 Eylül’den beri faaliyette.

Komiteye bağlı ekip ve komisyonlar (Karşılama ve Görüşme Ekibi, Hukuk Komisyonu, Siyaset ve Bürokrasi Komisyonu, Finans Komisyonu, Konaklama ve Barınma Komisyonu), Kuzey Kafkasyalı misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için canla başla çalışıyor.

Öncelikli mesele, barınma meselesi.

Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi’nin “Acil Çağrı”sı:

Kuzey Kafkasya’dan Türkiye’ye zorunlu sebeplerle gelen soydaşlarımızın geçici olarak konakladıkları yerler tamamen dolmuştur.

Komitemiz, hem yeni gelenlerin geçici olarak (bir hafta, onbeş gün) barınabilecekleri, sonrasında da kirası mukabili yerleşebilecekleri konutlara ihtiyaç duymaktadır.

Acilen, İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakası ile çevre illerde, gelenleri kendi evlerinde kısa süre misafir edebilecek kişiler ile boş / kullanılmayan (kullanılabilir yazlıklar da olabilir) yahut bedeli mukabilinde kiralanabilecek konutlar aramaktayız…

Kayseri Kafkas Derneği de konut ihtiyacıyla ilgili bir açıklama yaptı:

…Kayseri’ye de soydaşlarımızdan gelenler olması sebebiyle konut ihtiyacı Kayseri için de geçerli olmaktadır.

Kiralanacak konutlara ilişkin değerlendirme yapıldıktan sonra kira bedelleri Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesince karşılanacaktır…

***

Kira bedellerini ödemeyi taahhüt eden Kuzey Kafkasya İnsani Kriz Komitesi’nin bir zenginler kulübü olmadığını, hayırseverlerin maddi destekleriyle faaliyet gösterebildiğini belirtmeden geçmeyelim.

Bu dayanışma hareketine aynî / nakdî yardımda bulunarak yahut aktif görev alarak katılmak isteyenler, şu iletişim kanallarından komiteye ulaşabilirler:

Tel: +90 506 399 04 01
Mail: [email protected]

Kayseri Kafkas Derneği’nin telefon numarasını da paylaşalım: 0546 126 18 64

***

Kuzey Kafkasyalı kardeşlerimiz Türkiye’ye hoş geldi.

Onlara kol kanat geren dernek ve vakıflar başımız gözümüz üstüne.

Allah, gayretlerini bereketlendirsin.

YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum