Serok

Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin genel başkanı ve başbakandı.

Başkan kelimesinin Kürtçesi “serok”, başbakan kelimesinin Kürtçesi “serokwezir”dir.

Davutoğlu’nun Ocak 2015’teki AK Parti Diyarbakır İl Kongresi’nde “Denge bıratı Serokwezir Davutoğlu” (Kardeşliğin sesi Başbakan Davutoğlu) pankartı ve “Serok Ahmet” (Başkan Ahmet) sloganıyla karşılanmasını, Nisan 2016’da çukur terörüyle mücadelenin orta yerindeki Diyarbakır ziyaretinde de halktan “Serok Ahmet” sloganının yükselmesini yadırgamak, Kürt’ün Kürtçe konuşmasını yadırgamaktır.

Bunu bölücülük alameti olarak görmek, Kürt dilini ve bu dilde kardeşlik namına yapılan tezahüratı bile bölücülükle irtibatlandırmak, bölücülüğün değirmenine su taşımaktır.

***
“PKK özlemi” (???) izafe ettiği Davutoğlu’nu “Serok Ahmet” diye anarak onu tahkir ettiğini ve incittiğini zanneden MHP lideri Devlet Bahçeli aslında Kürtçeyi tahkir ediyor ve Kürtleri incitiyordu.

Geçmiş zaman kipi kullanıyorum, çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçen Cuma günü Diyarbakır’da “Biji Serok Erdoğan” (Yaşasın Başkan Erdoğan) diye tezahürat yapılmasından sonra Bahçeli’nin -Erdoğan’la müttefik olduğu müddetçe- buna bir daha tevessül etmeyeceğini zannediyorum.

Tam da zannedemiyorum aslında…

Umuyorum desem daha doğru olur.

***
Davutoğlu evvelki gün Kocaeli’nde yaptığı konuşmada dedi ki:

“Bahçeli ‘Serok Ahmet’ diyerek hem beni güya teröristlerle iş birliği yapıyor görüntüsüne sokmaya çalışıyor sadece Kürtçe konuştuğum için hem de bu toprakların dili olan Kürtçeye hakaret ediyor. Şimdi gördünüz; Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır’daydı, orada ‘Serok Erdoğan’ diye seslenildi. Bahçeli’nin ağzını 48 saattir bıçak açmadı. Bakalım ne yapacak Bahçeli?”

İnşaallah hiçbir şey yapmaz, bu konuda sessizliğini korur, bir daha “serok” bahsini açmaz Bahçeli.

PKK militanları ve sempatizanları Abdullah Öcalan’a “serok” diyorlar diye bu kelimeyi Öcalan’la özdeşleştirip tu kaka etmeyi sürdürecekse şayet, Selahattin Demirtaş’ın “Başkan Apo” demesine istinaden başkan kelimesini de tu kaka etsin bir zahmet.

YORUMLAR (41)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
41 Yorum