Sri Lanka katliamı

Sri Lanka’da üç kiliseye ve üç otele düzenlenen kan dondurucu terör saldırıları “IŞİD” tarafından üstlenilmiş.

Paskalya ayinindeki çoluklu çocuklu Hıristiyanlar hedef alındı… Turistler hedef alındı… En az 253 masum insan katledildi ve 500’den fazla masum insan yaralandı… Tam da “IŞİD”e yakışan bir hunharlık.

Utanmadan “Allah yolunda savaş” diyorlar böyle saldırılara; sayısız kere haşa!

***

Sri Lanka’da bir Müslüman-Hıristiyan savaşı mı var?

Yok.

Olsaydı bile, Allah yolunda savaşanların yapacağı şey değildi o terör saldırıları.

Savaş, silahlı kuvvetler arasında olur.

Masum sivilleri taammüden öldürmeye “Allah yolunda savaş” diyenin ağzı kurusun!

Bakara Suresi’nin 190’ıncı ayetinde mealen “Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın, fakat aşırı gitmeyin; çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez” buyuruyor Rabbimiz; Kiliselerde ve otellerde bomba patlatarak yüzlerce masum sivilin canına kıymak değilse nedir aşırı gitmek?

Orada bir Müslüman-Hıristiyan savaşı olmadığına göre, bu saldırılar herhalde emperyalist orduların muhtelif İslam ülkelerindeki mezalimine veya faşist teröristlerin Batı ülkelerindeki Müslümanlara saldırılarına ‘misilleme’ iddiasıyla gerçekleştirildi; ‘Hıristiyan olan o mücrimler masum Müslümanları öldürüyor, öyleyse biz de masum Hıristiyanları öldürebiliriz’ gibi korkunç bir mantıkla hareket etti teröristler.

Maide Suresi’nin 8’inci ayetinde geçen “Bir topluluğa duyduğunuz kin sizi adaletsizliğe sevk etmesin” mealindeki ilahî buyruğu muhakkak işitmişlerdir; ama itaat etmediler, etmiyorlar işte.

Akıl almaz vicdansızlıkları, Kur’anî terbiyeye set çekiyor.

***

Senelerdir alenen ve pervasızca işledikleri en korkunç zulümlerle ‘Biz kötüyüz’ diye bas bas bağırdıkları halde, dünyanın dört bir yanından binlerce Müslüman genç için cazibe merkezi olmaya devam ediyorlar maalesef.

“Nasıl ki bizim kadınlarımızı, masum insanlarımızı öldürüyorlar, biz de onlar bundan vazgeçene kadar onların kadınlarını, masumlarını öldüreceğiz” diyen Üsame Bin Ladin’in açtığı yolda Rahman’ın ayetlerini çiğneye çiğneye ilerleyen “IŞİD” ve benzeri cinayet şebekelerinin mensuplarına İslam savaşçısı nazarıyla bakarak bunlara özenen gençler belki bu satırların ulaştığı kimseler arasında da var.

Allah aşkına titreyip kendilerine gelsinler!

Rahmân’ın şuurlu kulları, Rahmet Peygamberi’nin şuurlu takipçileri zinhar meyletmez o yola.

YORUMLAR (43)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
43 Yorum