Bazı kişiler dev gibidir...

Bazı insanlar vardır ki , yaptıklarını da söylemez yapılanların anlatılmasından da hoşlanmaz. Bu insanlar, yaptıkları işler devasa olmasına rağmen küçük bir torbaya sığdırmayı becerir. Bunu da ‘ben’ lafını kullanmadan ‘biz’ lafını kullanarak yapar.

Sizlere terörle mücadele görevini yaparken en önde olan ama asla rol çalmaya kalkmayan insanlardan biraz bahsetmek istiyorum. Bunu yaparken de en tepeden başlamam gerekiyor. Ülke resmen üç cephede terör örgütleri ve onun destekçisi olan ülkelerle mücadele ederken, Sayın Genelkurmay Başkanı hep cephede olmasına rağmen öne çıkmadı. Her an güvenlik güçlerinin yanında yer alarak kendisine bağlı olmayan diğer teşkilat mensuplarına da destek verdi. Göreve atandığı andan itibaren karargahtan daha çok sahada bulunmayı tercih etti. Her sorunu direk kendisi dinledi ve yapılması ne gerekiyorsa altına çekinmeden imza attı. Kendisi devdi ama asıl devleştirdiği en önde yürüyen güvenlik güçleri oldu.

Bu geziler sırasında bütün kuvvet komutanları da hep yanında olmasına rağmen uyumsuz olan bir tek görüntü sergilemediler. Asıl icracı olan kuvvet komutanları bu zor görevin üzerinden gelebilmek için ortak bir çalışma sergiledi. Geçmişte örneklerini bildiğim için bu ifadeyi özellikle kullanmak istedim. Geçmişte rol çalmaya çalışan kişileri hatırlayınca bu kişiler gözümde daha da büyüdü.

Kurumlar arası kıskançlıktan vazgeçmeyi başaran devlet, sahada güvenlik güçlerine daha fazla yardımcı olabildi.

Genelkurmay karargahından ve onu yöneten ikinci başkandan özellikle de bahsetmek isterim. Ülkenin adı konulmamış bu savaşı sırasında adını hiç öne çıkarmamış ve sistemin doğru refleksler vermesinde çok önemli katkıları olmuştur. Yine geçmişte adını çokça boşuna ezberlediğimiz kişiler gibi olmayı tercih etmeyenlerdendir. Yaptıklarını bugün yazamıyoruz ama bir gün inşallah yazma fırsatımız da olacaktır.

Peki kaç kişi Özel Kuvvetler Komutanı’nın yani , namı diğer bordo berelilerin komutanının adını biliyordur. Her gün yurt içi ve yurt dışı onlarca operasyona imza atan bu birliğin komutanının ismi sizce nedir?

Etrafına söylediği tek söz “Sürdürülmesi ve adının bilinmesi gereken tek şey Türkiye Cumhuriyeti’dir” Bundan daha fazla bilinmeye gerek yoktur diyecek kadar da alçak gönüllü bir insandır. Bütün ömrünün geçtiği Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda kiminin komutanı, kiminin abisi kiminin canı, kiminin de çocuğunun nikah şahididir. O, bilmesi gerekenlerin ismini bildiği bir insandır.

Hiç adları ön planda geçmeyen ama her şeyi anında öğrenmemize fırsat veren yüzlerce kişinin çalıştığını zannettiğiniz ama sayıları onlarca olan kişilerden de bahsetmekte yarar var. Sabahın dördünde mesaiye başlayıp gece yarılarına kadar çalışan enformasyon ekipleri zor bir işi başarmaya çalışıyorlar.

Yıllarca ihmal edilmiş bir bilgi akışını sağlamaya ve onlarca kahramanlık hikayesinin unutulup gitmesine fırsat vermemeye çalışıyorlar. PKK’nın kirli bilgi ağının iletişimin arasına girmesine fırsat vermemeye uğraşıyorlar. Zamanla yarışarak sıfır hata payıyla iş yapıyorlar. Evlerinde bile rahat bırakılmamalarına rağmen telefonlarını hep açıyorlar.

Bazı insanlar vardır küçüktürler, gölgesini kendi zannedip dev havasına bürünürler. Kimileri vardır yaptıklarını iş de yürekleri de insanlıkları da devdir fakat başkalarının görünmesini engellememek için diz üstüne çökerler.

Evet , aylarca operasyonda en önde olanların hikayesini yazdım şimdi görmediklerimizin bir kısmını, bir sonrakinde diğerlerini yazacağım.

Ama merak etmeyin , onlar ben yazsam da yazmasam da ön planda olmamak için diz çökmüş dev olarak kalacaklar.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum