Cumhurbaşkanı neden bordo berelileri ziyaret etti

Sayın Cumhurbaşkanı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ziyaret ettiğinde herkesin aklına ‘ne oluyor?’ diye sormak gelir. Ziyaret ettiği grubun görev kapsamı değerlendirildiğinde, bu soruyu sormak da aslında çok mantıklıdır.

İşin işine bir de yaşadığımız coğrafyanın durumu katıldığında komplo teorilerinin miktarı çarpılarak artar.

***

Suriye’de veya Irak’ta terör örgütünün sözde lider kadrosuna yapılabilecek örtülü operasyonlar, Suriye’de güvenli bölgenin oluşturulması gibi konular hemen konuşulmaya başlanır. Bazen de aslında çoktan icra edilmiş ancak hiç açıklanmayacak konular için de ziyaret gerçekleştirildiği söylenebilir.

Bu söylenenler bordo bereliler tarafından daha önce gerçekleştirilmiş olduğundan aslında öne sürülen komplo teorilerinin de gerçekliği vardır. Son beş yıldır bu birliğin yaptıkları hem Sayın Cumhurbaşkanı hem de Sayın Başbakan tarafından çok iyi bilinmektedir. Bu bilinenler üzerinden bile söylenecek yüzlerce konu vardır.

Bu söyleyeceklerime sakın yurt içinde operasyon yapan güvenlik güçlerimiz alınmasın. Onlar eğitim aldıkları konuda en üst seviyede başarılı görevler yapıyorlar. Fakat Özel Kuvvetler görev kapsamları nedeniyle hem yurt içinde hem de yurt dışında görev yapmaktadırlar. Özellikle de son dönemde yurt dışında yaptıkları faaliyetler nedeniyle ayrı bir övgüyü hak etmektedirler.

***

Hiç yazılmayacak ve konuşulmayacak olaylara imza atarak yalnızca görevlerini icra ediyorlar.

Böyle birliklere ve personele sahip olmak karar verici makamlarda olanlar içinde müthiş bir güçtür. Zamanı geldiğinde bütün seçenekleri yerine getirecek birilerine sahip olmayı kim istemez ki. Düşünün ki; o birliğin girişinde “zor hemen, imkansız biraz zaman alır” diye yazıyorsa kendinizi nasıl güvende hissedersiniz.

Ben yine de Sayın Cumhurbaşkanı’nın bordo berelileri ziyaret etmesine ekstra bir anlam yüklemeyeceğim. Benim yükleyeceğim tek anlam, birliğin son dönemde ulaşmış olduğu eğitim seviyesi ve teknolojik gelişmenin yakından izlendiğidir. Silahlı Kuvvetler’in son dönemde kazanmış olduğu teknolojik gelişmeler sayesinde operasyon yapma derinliği gittikçe artmış durumdadır. Bu derinlik sayesinde ilgi alanı ile etki alanı kavramları birbirlerine yaklaşmaya başlamıştır.

Yurt dışında operasyon yapma derinliğinizde en önemli kriterler sahanın kesintisiz olarak gözetlenmesi, ateş altına alınması ve tahliye kabiliyetine sahip olunmasıdır. Bu üç kabiliyetin kesiştiği nokta Türkiye’nin operasyon yapma derinliğidir. Şunu açıklıkla söylemekte yarar var; bu derinlik geçmişle karşılaştırılamayacak kadar iyi bir noktaya gelmiştir.

Bu gelinen noktada, Özel Kuvvetler Komutanlığı da bazı özel tekniklerle operasyon yapma kabiliyeti kazanmıştır. Bence birliğe kimin gittiği üzerine yorum yapmak yerine, birliğin nereye gittiğine bakmakta yarar vardır.

***

TSK ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı bu noktaya getirenlere ben de bir vatandaş olarak teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu birlikler sayesinde kaç canın kurtulduğunu ve belanın önlendiğini bilseniz siz de bunlara vesile olanlara şükranlarınızı sunmak istersiniz. Maalesef bunlar hiçbir zaman açıklanmayacak ve bu kahramanları ne bizler ne de bizden sonra gelecekler tanımayacak.

Ama hiçbirimiz bordo berelilerin adını unutmayacağız.

Bordo berelilerle beraber PÖH, JÖH, SAT, SAS ve komando birliklerini yakından takip edin. Çünkü onlar biz yaşarken canlı tarih yazıyorlar. Bir kısmını gözümüzün önünde bir kısmını hiçbir zaman öğrenemeyeceğimiz yerlerde yazıyorlar.

Zaten mesele de adınızın hiç anılmayacağı işler yapmaktır. Burada kahramanlık bekleyen öbür dünyada hiçbir şey kazanamaz.

Onların istediği de kahraman olmak değil vatanın daim olmasıdır. Yaşatılacak olan kendi şanları değil Türkiye Cumhuriyeti’nin adıdır.

YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum